Europa de Est fierbe ca primeste alimente mai proaste, ministrul Agricuturii cere ragaz sa se convinga ca e asa

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 21:07
1005 citiri
Europa de Est fierbe ca primeste alimente mai proaste, ministrul Agricuturii cere ragaz sa se convinga ca e asa
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Ministerul Agriculturii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vor verifica daca exista un dublu standard in ceea ce priveste calitatea produselor alimentelor in estul si vestul Europei, a declarat vineri, intr-o conferinta desfasurata la Targu Mures, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Am inceput astazi, am discutat cu colegii de la ANPC, ANSVSA sa vedem cum, concret, depistam, daca este cazul, situatia dublului standard. Or, aici noi trebuie sa fim, pe de o parte, si echilibrati in afirmatii si extrem de atenti la ceea ce se intampla pe piata. Motiv pentru care astazi, un colectiv de la Ministerul Agriculturii, de la ANSVSA si de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor isi stabilesc modul de lucru concret pentru a depista daca exista o asemenea situatie in Romania", a afirmat Daea.

"Pana atunci ne rezervam dreptul sa ne organizam, sa analizam si, in conditiile in care gasim situatii care sunt stapanite de realitate, sa le expunem imediat si fara niciun fel de oprelisti", a completat el.

Ministrul Agriculturii a spus ca nu poate inca sa spuna daca exista sau nu o astfel de situatie in Romania.

"Va rog sa-mi acordati timpul necesar pentru a ma convinge daca este asa cum se spune (...) Astept sa iau informatii de la unitatile din Romania si atunci discutam", a precizat Daea, dand asigurari ca "institutiile statului urmaresc atent calitatea alimentelor si iau masuri pentru a asigura securitatea alimentara".

Scandalul produselor alimentare de proasta calitate a luat amploare in cateva state din estul Uniunii Europene.

Liderii statelor din grupul de la Visegrad, respectiv Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia, se vor intalni saptamana viitoare la Bratislava pentru a cere Uniunii Europene sa actioneze impotriva companiilor producatoare de alimente care includ ingrediente de calitate inferioara in produsele destinate statelor membre mai sarace.

Asociatiile de protectie a consumatorilor si guvernele s-au plans ca unii producatori de alimente folosesc ingrediente mai ieftine in produsele destinate Europei Centrale si de Est decat cele incluse in produsele sub aceleasi branduri comercializate in Germania si Austria.

Aceasta practica este permisa in prezent, UE cerand doar ca ambalajele sa includa clar lista de ingrediente.

Ministerul slovac al Agriculturii a prezentat saptamana trecuta rezultatele unor teste de labor ...citeste mai departe despre "Europa de Est fierbe ca primeste alimente mai proaste, ministrul Agricuturii cere ragaz sa se convinga ca e asa" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ANPC verificari alimente inferioare Romania, #Petre Daea alimente inferioare Romania, #ANSVSA verificari alimente inferioare Romania, #alimente inferioare Europa Est , #Stiri Companii