Este motivarea un mit?

Luni, 14 Iulie 2014, ora 08:35
1963 citiri
Este motivarea un mit?

Ai incercat vreodata sa te automotivezi sa incepi o sarcina? Ai incercat sa faci tot felul de "scamatorii", dar nimic nu s-a schimbat, si ai ramas in continuare "prizonier"? Poate cu exceptia faptului ca te-ai simtit si vinovat pentru ca ai pierdut mai mult timp, din nou, fara sa realizezi nimic.

Daca te regasesti in aceasta experienta, nu esti singurul caruia i se intampla. Cu totii am trecut printr-o astfel de situatie, cel putin o data ... daca nu chiar de mai multe ori de-a lungul vietii. Si, asemenea celorlalti, si tu ai descoperit ca a fost in zadar sa astepti ca valul de motivare sa te ia pe sus.

Asa ca, te intrebi care e secretul crearii unei motivari reale, plina de substanta si care sa dureze? Secretul e ...

Ei bine, nu e niciun secret. Motivarea nu e vreo forta externa care sa poata fi declansata sau oprita la comanda. Nu e vreo senzatie magica ce vine asupra ta, te energizeaza si te propulseaza spre actiune. Si, nici nu exista vreo pastila care sa poata fi prescrisa "atunci cand ai nevoie".

In consecinta, ce e motivarea si de unde vine?

Motivarea vine din obiectivele pe care tu iti doresti cu adevarat sa le realizezi, Si din angajamentul tau sa faci tot ceea ce e necesar pentru a atinge acele obiective.

Acestea nu trebuie sa fie fermecatoare sau extraordinare; ele pot fi si obiective mici. Pot fi atinse in viitor, sau maine, sau saptamana aceasta. Ele pot proveni dintr-o nevoie ... sau dintr-o dorinta. Nu asta face diferenta. Ceea ce conteaza e ca ele sunt obiectivele TALE. Obiective ce au o semnificatie reala pentru tine.

Cum functioneaza?

Daca ai un set de obiective valoroase pentru tine, ai nevoie de un plan de actiune - o secventa specifica de pasi masurabili - prin care sa le realizezi. Abia apoi poti sa treci de la plan la actiune, oricand, ziua sau noaptea, foarte simplu, facand primul pas ... care, odata facut, iti va furniza motivatia pentru a trece la urmatorul pas, si tot asa, pas cu pas.

Astfel ca, pana la urma, s-ar putea sa existe un secret al motivarii. Acesta e ca actiunile genereaza sentimente si emotii.

Creaza obiective si planuri care au sens pentru tine, la nivel personal.

Apoi, ia-ti angajamentul sa actionezi ... sa faci primul pas din plan. Motivarea pe care o cautai era chiar acolo. Astepta doar ca tu sa faci un pas.

Articol semnat de Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training Romania

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#vlad dutescu, #auto motivarea, #mit motivare , #Stiri Companii