Elma Brasov preia Steel & Alu Building si vrea sa ofere servicii "all inclusive"

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 16:19
1905 citiri
Elma Brasov preia Steel & Alu Building si vrea sa ofere servicii "all inclusive"

Compania Elmas Brasov, producator de instalatiilor de ridicat din Romania, a finalizat preluarea activelor firmei Steel & Alu Building.

Valoarea tranzactiei se ridica la 3,75 milioane de euro, din care cea mai mare parte, respectiv 3,4 milioane de euro, provine dintr-un credit bancar contractat pentru finantarea programului de extindere a capacitatii de productie.

Preluarea activelor companiei Steel & Alu Building va sustine activitatea companiei care va putea dezvolta un pachet de produse si servicii integrate in domeniul instalatiilor de ridicat pe principiul 'all inclusive'.

Elmas investeste 1,5 milioane de euro in retehnologizare

Compania va investi alte 1,5 milioane de euro in retehnologizarea noilor facilitati de productie, aicii fiind incluse si noi utilaje, iar numarul angajatilor va fi majorat cu 70 de persoane, care vor avea un aport important activitatea Elmas.

"In urma preluarii, compania si-a marit, pe de o parte capacitatea de productie in domeniul structurilor metalice si in constructia de masini, si, totodata, prin eliberarea unor spatii de productie si prin mutarea fabricatiei de poduri rulante in noua locatie, si-a creat oportunitatea de a diversifica activitatile de reparatii capitale la utilaje", a declarat Marius Paraipan, Brand Manager Elmas Brasov.

Compania brasoveana intentioneaza ca in acest an sa diversifice liniile de produse si oferta de servicii, precum si cresterea exporturilor.

Elmas Brasov a avut, in 2012, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor, afaceri de 89,1 milioane lei si un profit de aproape 3,7 milioane lei si circa 250 de angajati.

Compania produce ascensoare si scari rulante, stivuitoare, poduri rulante, sisteme de depozitare si de parcare auto, precum si utilaje forestiere si structuri metalice.

Afacerile Steel & Alu Building, aflata in insolventa, este detinuta de Alukonstrukt Ungaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#preluare companie, #companie investitie, #extindere companie , #Stiri Companii