Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

eEDPR va contribui cu 750.000 de euro la lupta impotriva COVID-19

eEDPR va contribui cu 750.000 de euro la lupta impotriva COVID-19


EDP Renovaveis (Euronext EDPR), lider global in sectorul energiei regenerabile si unul dintre cei mai mari producatori de energie eoliana din lume, prezent in 14 tari, contribuie cu 750.000 de euro la lupta impotriva COVID-19. Compania finanteaza proiecte la nivel local in majoritatea pietelor sale si care sunt menite sa atenueze efectele pandemiei Coronavirus.

Acest ajutor va fi distribuit in zece tari (Romania, Brazilia, Columbia, Spania, SUA, Franta, Grecia, Italia, Polonia si Belgia) prin intermediul mai multor initiative cuprinse intre donatii de la banca de alimente, achizitionarea de echipamente medicale, dispozitive medicale si truse de testare rapida, la material educativ digital pentru a facilita invatarea online. Fiecare piata a efectuat un studiu al nevoilor sale pentru a asigura utilizarea cea mai eficienta a acestui ajutor.

Eduardo Nieto, General Manager EDPR Romania, a declarat: "In cazul Romaniei, unde compania noastra are o capacitate de operare totala de peste 521 MW, ajutorul va fi utilizat pentru achizitionarea de produse de igiena si echipamente medicale si pentru a avansa plati catre furnizorii locali. Suntem alaturi de comunitatile in care suntem prezenti in Romania lucrand impreuna cu ONG-uri partenere si autoritatile locale pentru a ajuta in aceasta lupta impotriva COVID-19 si impactului pandemiei asupra tuturor romanilor".

Joao Manso Neto, CEO EDPR, a adaugat "Traim vremuri extraordinare care afecteaza toata lumea. Aceasta situatie ne impune sa actionam ca membri responsabili si solidari ai unei societati care se confrunta cu o criza fara precedent. EDPR are o componenta sociala foarte clara in ADN-ul sau. Suntem o familie care isi doreste sa transforme sectorul energetic, contribuind totodata la imbunatatirea comunitatilor in care suntem prezenti, in special in acest moment in care este nevoie de solidaritate. Credem cu tarie ca, impreuna, vom putea depasi aceasta provocare".

Contributia de 750.000 de euro a EDP Renovaveis la combaterea Covid-19 face parte dintr-o suma de peste 5 milioane de euro distribuita in intreaga lume de catre grupul EDP, pe piete precum Portugalia si Brazilia.

Despre EDP Renewables (EDPR)

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider la nivel mondial in domeniul energiei regenerabile, ocupand locul patru in topul celor mai mari producatori de energie eoliana din lume.

Datorita sistemului de dezvoltare durabil, activelor de prima clasa si nivelului de productivitate care a propulsat-o in pozitia de lider de piata, EDPR a trecut in ultimii ani printr-un proces de dezvoltare exceptional si este prezenta in acest moment pe 14 piete internationale (Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Franta, Grecia, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Regatul Unit si SUA).

EDPR a semnat un memorandum de intelegere cu Engie pentru crearea unei societati pe actiuni (50/50) pe segmentul energiei eoliene pe platforme maritime. Noua companie se va clasa in topul celor cinci mari operatori din domeniul energiei eoliene pe platforme maritime si isi va incepe activitatea pana la sfarsitul anului 2019.

Energias de Portugal, S.A. ("EDP"), actionarul principal al EDPR, este o companie producatoare de energie la nivel mondial si un lider in ceea ce priveste crearea de valoare, inovatii si durabilitate. EDP a fost inclusa in indicele Dow Jones Sustainability Index timp de 12 ani consecutivi.

Pentru informatii suplimentare, accesati www.edpr.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 822 ori
Citeste mai multe despreeEDPR donatie covid eEDPR eoliene