Dream Prints: investiție de 150.000 de euro într-un brand de tapet premium

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 16:33
651 citiri
Dream Prints: investiție de 150.000 de euro într-un brand de tapet premium
Valentin Bratu DreamPrints FOTO: dream-prints.com

Dream Prints, brand de tapet premium care își propune să facă arta accesibilă, se lansează pe piața din România, după o investiție de 150.000 de euro. Beneficiind de suportul unei echipe globale de artiști și ilustratori, fondatorul brandului, Valentin Bratu, estimează că Dream Prints va reuși să se diferențieze pe piața românească prin posibilitatea de a livra produse personalizate, pe suporturi și cu dimensiuni atipice.

Construit de la zero de un antreprenor român cu o experiență de peste 15 ani în tech, Dream Prints este un business complet, întreg procesul – de la idee, creație, producție și implementare – fiind făcut in house, cu echipa proprie. Investiția inițială – de 150.000 de euro – acoperă atât partea de echipamente și materiale specifice necesare producției, cât și lansarea digitală a brandului, acesta fiind momentan comercializat exclusiv online.

Ideea businessului a pornit chiar înainte de pandemie, designul de interior fiind un hobby al fondatorului, Valentin Bratu, însă a prins contur în timpul acesteia, când au demarat pregătirile pentru lansare. Astfel, pentru a completa cele 5 colecții de debut, Dream Prints a demarat un challenge global adresat comunităților de ilustratori și artiști digitali, iar în urma acestuia a fost selectată o echipă de 13 specialiști care și-au pus semnătura pe cele peste 100 de design-uri lansate într-o primă etapă a proiectului. Totodată, Dream Prints oferă și o colecție de 25 printuri, dedicată copiilor, realizată pe suport eco-friendly, fără conținut de PVC.

„Ne propunem să oferim o nouă direcție în domeniu, propunând materiale atipice, care oferă o textură specială produsului final, cum ar fi piele, ciment sau textil, dar și o viziune artistică a designului. De asemenea, ne dorim să ieșim din producția standard, tapetul nostru poate fi produs la orice dimensiune și ajustat în funcție de nevoile clienților. Dream Prints se adresează atât profesioniștilor în domeniu, dar și clientului final, interesul pentru amenajări din ce în ce mai îndrăznețe pe segmentul rezidențial fiind în creștere în ultima perioadă”, a precizat Valentin Bratu, fondatorul Dream Prints.

Dream Prints vizează pentru primul an de funcționare o cifră de afaceri de 120- 150.000 de euro, mizând pe un mix echilibrat de clienți, atât pe segmentul B2B, cât și B2C. Astfel, clienții Dream Prints vin din zona dezvoltatorilor imobiliari, firmelor ce oferă soluții de amenajare pentru birouri, dar și segmentului HoReCa. De asemenea, pe segmentul rezidențial, clienții Dream Prints sunt persoane care caută amenajări inovative, îndrăznețe, elegante, cu o componentă artistică, și care sunt dispuși să investească în amenajarea spațiului de locuit.

Sustenabilitate în minerit: gestionarea responsabilă a apelor uzate
Sustenabilitate în minerit: gestionarea responsabilă a apelor uzate
Mineritul, deși esențial pentru societate, poate avea un impact semnificativ asupra mediului. Totuși, impactul său asupra mediului este considerabil, iar una dintre cele mai mari provocări cu...
Extracția dentară: când este necesară și ce presupune această procedură?
Extracția dentară: când este necesară și ce presupune această procedură?
Extracția dentară este o procedură chirurgicală care devine necesară în anumit situații, în care patologia orală nu poate fi gestionată altfel. Descoperă mai multe despre extracția...
#Dream Prints, #tapet, #amenajare casa , #Stiri Companii

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios topul de profil european
  3. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  4. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  5. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  8. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  9. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție