Doua companii olandeze vor sa se mute din Polonia in Romania

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 09:25
2856 citiri
Doua companii olandeze vor sa se mute din Polonia in Romania

Doua companii olandeze vor sa isi mute sediul din Polonia in Romania, a declarat, marti, Kees Kuijken, vicepresedintele Dutch-Romanian Network, care a asigurat ca interesul firmelor din Olanda de a investi in Romania nu a scazut dupa decizia de a amana aderarea la spatiul Schengen.

Kees Kuijken, vicepresedintele Dutch-Romanian Network - organizatie destinata intreprinzatorilor olandezi care fac afaceri in Romania, spune ca s-au primit cereri din partea unor companii olandeze pentru a veni in Romania. "Chiar doua vor sa-si mute sediul pe care il au in Polonia in Romania", a declarat, marti, Kees Kuijken, intr-o conferinta de presa.

El a asigurat ca interesul companiilor olandeze fata de Romania nu a fost afectat de amanarea includerii tarii noastre in spatiul Schengen. "Companiile olandeze nu cred ca sunt impiedicate in vreun fel sau altul de accesul Romaniei la Schengen", a apreciat vicepresedintele Dutch-Romanian Network.

Referitor la recenta oprire a transporturilor de flori din Olanda, perceputa la nivelul publicului larg drept un raspuns al Bucurestiului la decizia Guvernului de la Haga de a bloca pentru moment aderarea Romaniei la Schengen, Kees Kuijken apreciaza, la randul sau, ca aceste actiuni nu au reprezentat o coincidenta. "Dar, de asemenea, nu pot sa cred ca a fost o actiune guvernamentala. Cred ca sentimentele romanilor au fost ranite si cred ca a fost o reactie de moment, iar situatia s-a rezolvat in doua zile. Poate a fost o coincidenta prea mare", a mentionat vicepresedintele Dutch-Romanian Network.

La randul sau, directorul executiv al Camerei de Comert Romano-Olandeze, Richard Reese, a asigurat ca oamenii de afaceri din Olanda au venit in Romania pentru a ramane. "Tuturor le place sa stea aici, au stabilit deja o legatura emotionala cu Romania. Tocmai de accea sustinem aderarea Romania la Schengen invitand olandezii din Olanda pentru a vedea care este situatia", a spus Richard Reese.

El a adaugat ca in ultimele 12 luni au fost infiintate 153 de companii cu capital olandez in Romania, ceea ce arata clar ca Olanda doreste sa fie prezenta cu investitii in Romania. Richard Reese a explicat ca cel mai mult s-a investit in construirea de nave, pe locul doi se afla industria alimentara, urmat de produsele chimice, logistica, iar pe locul cinci finante si banci.

La randul sau, Peter de Ruiter, presedintele Camerei de Comert Romano-Olandeze, a aratat ca investitorii din Olanda au in vedere patru domenii pentru investitii in Romania. Cel mai important vizeaza transportul si logistica, in special legat de portul Constanta, insa la fel de important este si sectorul cel agricol. "Cel de-al treilea sector in care exista oportunitati este sectorul de tratatare a apelor sau gestionare a apelor uzate, toate amenajarile cursurilor de apa, toata partea legata de tratatea apelor ne ofera oportunitati in Romania (...). Cunostintele si experienta olandeza pot sa aduca o schimbare in Romania. Cel de-al patrulea sector in care observam oportunitati de crestere in Romania este cel energetic", a mai precizat presedintele Camerei de Comert Romano-Olandeze.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#firme olandeze Romania, #investitori straini Romania , #Stiri Companii