Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dosarul CFR Marfa: 20 de persoane retinute, inclusiv fostul director Craciun, care mai lucrase la Red Bull si Coca Cola

Dosarul CFR Marfa: 20 de persoane retinute, inclusiv fostul director Craciun, care mai lucrase la Red Bull si Coca Cola

20 de persoane au fost retinute, in noaptea de miercuri spre joi, in dosarul privind subevaluarea vagoanelor CFR Marfa destinate casarii.

Printre retinuti se numara si fostul director general al CFR Marfa, Mihut Craciun, dar si alte persoane din conducerea centrala a institutiei.

De asemenea, au mai fost retinute si persoane din conducerea sucursalei Timisoara a CFR Marfa si presedintii comisiilor de casare din cadrul sucursalei.

Cei 20 de angajati ai CFR Marfa retinuti vor fi prezentati, joi, Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva.

DIICOT Timisoara a facut, miercuri, 63 de perchezitii in mai multe judete, 40 de persoane fiind suspectate de delapidare.

Procurorii sustin ca "persoane din conducerea CFR Marfa ar fi subevaluat 2.450 de vagoane destinate casarii, cauzand un prejudiciu 6.313.748,52 euro".

Perchezitii au avut loc in Bucuresti, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Prahova, Mehedinti, Calarasi, Arad, Teleorman si Dambovita, 40 de persoane fiind suspectate de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals.

Procurorii sustin ca in 2016, la nivelul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA, s-ar fi constituit "un grup infractional organizat, implicand factori de decizie de la nivelul central si teritorial al societatii de transport, avand ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societatii, cu prilejul operatiunilor de vanzare-cumparare a 2.450 de vagoane destinate casarii, facilitand astfel traficarea in folosul SC Remat SA Calarasi a diferentei rezultate intre valoarea reala si cea subevaluata a bunurilor casate".

Potrivit anchetatorilor, "primul nivel al grupului infractional organizat a fost constituit din conducerea executiva a societatii CFR Marfa, compusa din directorul general Mihut Constantin Craciun, directorul Operatiuni Dezvoltare MR Daniel Ciobanu, directorul Departament Vanzari-Trafic Eugen Tudor, directorul Economic-Financiar Pavel Barculet, managerul juridic Silviu Valeriu Costea, directorul Trafic Constantin Alupoaie, directorul vagoane Florin Enache, seful Biroul Urmarire Contracte Mariana Capatana, seful Serviciului Exploatare Vagoane George Niculescu".

Acestia sunt cei care ar fi initiat vanzarea la Bursa de Marfuri a celor 2.450 de vagoane la pret de fier vechi, prin subevaluarea lor si obtinerea unui pret mai mic decat valoarea reala.

Ca urmare a perchezitiilor efectuate de DIICOT, C ...citeste mai departe despre "Dosarul CFR Marfa: 20 de persoane retinute, inclusiv fostul director Craciun, care mai lucrase la Red Bull si Coca Cola" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1330 ori