Disney va cumpara LucasFilm pentru 4,05 miliarde de dolari

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 08:44
1811 citiri
Disney va cumpara LucasFilm pentru 4,05 miliarde de dolari

Gigantul american din lumea animatiei Disney a anuntat marti ca va cumpara LucasFilm, compania de productie a creatorului 'Razboiului Stelelor' George Lucas, pentru suma totala de 4,05 miliarde de dolari in numerar si in actiuni, relateaza agentiile internationale de presa.

"Aceasta tranzactie combina un portofoliu de continut de clasa mondiala, ce include Razboiul Stelelor, una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unica a celor de la Disney", a precizat CEO-ul Disney Robert Iger, citat intr-un comunicat dat publicitatii de grup.

"Anvergura si experienta celor de la Disney ofera LucasFilm oportunitatea de a explora piste noi in filme, televiziune, medii interactive, parcuri tematice, divertisment si produse de consum", a apreciat si George Lucas, care detinea pana acum 100% din companie.

"A venit momentul sa las Razboiul Stelelor pe mana unei noi generatii de producatori. Intotdeauna am crezut ca Razboiului Stelelor va trai mai mult decat mine si consider ca este important sa incep aceasta tranzitie in timpul vietii mele", a comentat el.

Disney intentioneaza sa plateasca aproximativ jumatate din valoarea tranzactiei in numerar, iar restul cu 40 de milioane de titluri ce vor fi emise in momentul definitivarii operatiunii. Inaintea LucasFilm, Disney a mai achizitionat cu succes studiourile de animatie Pixar si gigantul din lumea benzilor desenate Marvel Entertainment, aminteste France Presse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Disney achizitie Lucas Film, #Disney Razboiul Stelelor , #Stiri Companii