Directorul Tarom se plange de gropile din pistele de pe Otopeni: Schimbam rotile avioanelor intr-un ritm halucinant

Duminica, 25 Martie 2018, ora 20:10
1036 citiri
Directorul Tarom se plange de gropile din pistele de pe Otopeni: Schimbam rotile avioanelor intr-un ritm halucinant
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul Tarom Werner Wolff a declarat, la Timisoara, ca este nevoie de o investitie pe Aeroportul Otopeni unde calea de rulare este plina cu gropi care taie rotile aeronavelor. Astfel, Tarom cheltuie bani pe schimbarea rotilor avioanelor de trei, pana la cinci ori pe saptamana, in loc sa le schimbe la cateva luni.

Wolff a mai spus ca exista un plan de investitii la Aeroportul Otopeni, iar in aceste conditii, dar si in conditiile de vreme severa, aeronavele Tarom nu vor mai fi redirectionate pe Sibiu sau Constanta, ci pe Baneasa.

Intrebat daca este influentata activitatea companiei Tarom de starea infrastructurii aeroportuare de la Otopeni, directorul Tarom, Werner Wolff a declarat ca la Otopeni este nevoie de o investitie masiva in caile de rulare.

"Infrastructura aeroportuara nu tine de noi. La Otopeni este nevoie de o investitie masiva in caile de rulare si cred ca trebuie sa ne schimbam si noi acolo modul in care vin pasagerii. Sincer, mie nu imi place ca pasagerii de pe intern sunt lasati undeva in camp si dusi cu autobuzele, este o chestiune care tine de civilizatie si de o posibilitate de a-i primi. Cu siguranta ca lucrurile se vor schimba, deoarece exista un proiect la nivel de minister, la nivel de aeroport, din cate stiu eu.

Pe noi ne incurca, cat de cat, gropile din calea de rulare si care ne taie rotile si pe care le schimbam intr-un mod halucinant. Sunt costuri masive. Nu creaza nesiguranta pasagerilor, insa important este sa ne ridicam la nivel european, daca tot dorim sa fim in Europa, atunci sa fim europeni. (...) Nu imi permit sa spun ca la Otopeni este cea mai proasta pista, dar e una din pistele care trebuie refacuta", a declarat Werner Wolff.

Intrebat, de asemenea, cat de des sunt schimbate rotile aeronavelor din cauza problemelor la caile de rulare, Wolff a raspuns: "Schimbam rotile, cele care sunt taiate, de trei, patru, cinci ori pe saptamana. Exista si acolo niste standarde pe care le indeplinim. In loc sa facem schimbari la cateva luni, le facem mult mai des".

Werner Wolff a adaugat ca in caz de vreme nefavorabila, sau in caz de investitii pe Aeroportul Otopeni, aeronavele vor fi deviate pe Aeroportul Baneasa.

"Se va schimba ceva. Nu o sa ne mai deviem aeronavele pe Sibiu sau Constanta, in caz ca Otopeniul e in ceata, incercam sa debarcam pasagerii pe Baneasa. O sa fie, probabil si alte companii, nu doar noi. Noi am facut aceasta cerere catre aeroport si catre Autoritate, in urma cu cateva saptamani. Probabil ...citeste mai departe despre "Directorul Tarom se plange de gropile din pistele de pe Otopeni: Schimbam rotile avioanelor intr-un ritm halucinant" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#tarom director gropi piste Otopeni , #Stiri Companii