DHL sarbatoreste primii 10 ani de la prima editie a Maratonului caritabil DHL Stafeta Carpatilor

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 09:41
1374 citiri
DHL sarbatoreste primii 10 ani de la prima editie a Maratonului caritabil DHL Stafeta Carpatilor
foto: DHL

Anul acesta Maratonul DHL Stafeta Carpatilor se afla la o editie aniversara si sarbatoreste 10 ani de la prima competitie.

Lansat in anul 2005, Maratonul DHL Stafeta Carpatilor se numara printre primele maratoane cu o componenta caritabila dedicata in special companiilor.

In toate editiile, datorita traseului solicitant, dar frumos, care imbina asfaltul cu drumul forestier, maratonul a beneficiat de prezenta a numerosi alergatori profesionisti, dar si amatori, iubitori de miscare.

Cauza caritabila a fost in fiecare editie un motiv important de implicare a participantilor. In acest an, Maratonul DHL Stafeta Carpatilor va dona toate fondurile stranse Comitetului National Paralimpic pentru a sustine drumul sportivilor paralimpici romani catre Rio unde se va desfasura Olimpiada din 2016.

"2015 este un an special pentru maraton. Se implinesc 10 ani de la editia din 2005 de cand Maratonul DHL Stafeta Carpatilor a fost o rampa de lansare in competitiile de acest gen pentru multi participanti individuali, dar si o buna ocazie pentru companii sa sustina. prin echipe, atat sportul cat mai ales cauza sociala.

Pentru a celebra prima editie, am lansat clubul "Primii 10" prin intermediul caruia vrem sa le recunoastem meritele alergatorilor care au fost alaturi de noi inca din 2005 si sa devina un exemplu prin faptul ca au ales sa faca din hobby-ul lor o meserie" a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania.

"Un maraton e un sir de trairi, o mixtura de ganduri si emotii. Contine drama, competitie, camaraderie si eroism. E un eveniment a carui cheie este motivatia. Motivatia de a-l incepe, motivatia de a continua, motivatia de a nu renunta.

Poate fi dificil, plin de obstacole si provocari insa ca si in viata, pentru a transforma visele in realitati e nevoie de multa determinare, dedicare, autodisciplina si efort" a declarat Gabriela Szabo, Ministru al Tineretului si Sportului.

"Sporturile paralimpice in Romania sunt din ce in ce mai recunoscute si beneficiaza de mai multa sustinere fata de anii trecuti, insa de aceasta sustinere au nevoie si paralimpicii din echipa olimpica. Sportivii nostri sunt tineri cu abilitati fizice care se antreneaza foarte mult, insa cu un buget extrem de limitat.

In 2015 trebuie sa participam la cat mai multe competitii internationale pentru ca ai nostri sa se califice. De aceea, Comitetul National Olimpic are nevoie de suport financiar. Putem sa aducem mai multe medalii de la Rio 2016, dar avem nevoie de sprijinul romanilor" a declarat Sally Wood-Lamont, Presedinte Comitetul National Paralimpic.

"Judo este pentru mine viitoarea mea cariera. Dintotdeauna am iubit sportul. Cand ma antrenez cu colegii mei nu simt nicio diferenta: sunt unul dintre ei, invatand si antrenandu-ne impreuna.

Am nevoie de mai multa experienta in privinta competitiilor internationale pentru ca astfel pot pune in practica ce am invatat. A fost grozav sa castig medalia de argint la Campionatele Europene de Juniori din Eger, Ungaria, de luna trecuta.

Acum sper sa castig o noua medalie la Jocurile Mondiale pentru Nevazatori din Corea, in mai" a declarat Alex Bologa primul judoka complet nevazator.

"Un parteneriat de traditie se poate baza doar pe comuniunea la nivelul valorilor si ideilor.

Sportul este pasiunea si misiunea noastra comuna, iar in acest an Federatia Romana de Rugby este mandra si onorata sa se alature initiativei DHL de a promova eforturile oricaror iubitori de sport, mai ales ale celor care isi depasesc propriile limite intr-o lectie de viata pentru noi toti" a declarat Haralambie Dumitras, Presedinte al Federatiei Romane de Rugby.

Gabriela Constantin (32 de ani), jucatoare de tenis de masa si campioana nationala, Alex Bologa (18 ani) primul judoka complet nevazator si Petru Ifrosa (34 de ani) jucator de tenis de masa si campion national sunt ambasadori ai Maratonului DHL Stafeta Carpatilor si o parte dintre sportivii care vor reprezenta Romania la Olimpiada Paralimpica de la Rio.

Alaturi de ei, fosti sportivi precum Cristi Chivu, campioni olimpici ca Andreea Raducan si persoanele publice Andreea Berecleanu, Carmen Bruma, Ellie White, Doru Todorut, Ana Maria Gheorghe, Ana Maria Stancu sustin anul acesta editia aniversara a maratonului.

In acest an competitia va avea loc pe data de 20 iunie la Poiana Brasov si se afla la cea de-a sasea editie. Participantii sunt asteptati pe traseul traditional Predeal - Paraul Rece - Rasnov - Poiana Brasov, formele alternative de inscriere fiind echipe - stafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual. Alergatorii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanta de 42,195 km.

Varsta minima de participare este de 14 ani pentru membrii echipelor si 16 ani pentru cei care concureaza individual. Participarea este gratuita pentru toti participantii cu varsta sub 18 ani.

Inscrierea in competitie se realizeaza accesand site-ul www.maratondhl.ro pana la data de 13 iunie, prin completarea formularului de inscriere.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#maraton DHL Stafeta Carpatilor, #maraton DHL 2015 , #Stiri Companii