De ce pleaca Rupert Murdoch de la conducerea News International Group

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 11:12
1566 citiri
De ce pleaca Rupert Murdoch de la conducerea News International Group

Magnatul Rupert Murdoch a demisionat de la conducerea News International Group Limited, a NewsCorp Investments si a Times Newspaper Holdings, diviziile editoriale, situate in Marea Britanie, ale grupului media News Corporation, informeaza presa britanica si americana.

Decizia lui Rupert Murdoch a fost luata in contextul in care grupul media News Corporation s-a scindat, la sfarsitul lunii iunie, intr-o divizie editoriala si una de entertainment.

In contextul scindarii, magnatul americano-australian, in varsta de 81 de ani, a demisionat acum de la conducerea NI Group Ltd (fostul trust News International), a NewsCorp Investments si Times Newspaper Holdings, conform BBC News online.

"Rupert Murdoch a demisionat din functiile de director al unor companii, printre care NI Group Limited, cunoscuta ca News International, si Times Newspapers Holdings Limited", anunta Tom Mockridge, seful diviziei editoriale britanice a News Corporation, citat de Reuters.

Companiile respective detin publicatii britanice precum The Sun, The Times si The Sunday Times.

Mockridge a explicat ca decizia a fost luata in contextul restructurarii grupului media News Corporation.

Presa speculeaza ca Rupert Murdoch ar intentiona sa vanda ziarele din Marea Britanie, afectate de scandalul interceptarilor.

Conform BBC, Murdoch va conduce in continuare ambele divizii rezultate in urma scindarii News Corporation, dar va fi presedinte executiv doar al grupului de entertainment, respectiv posturi TV si companii cinematografice.

La sfarsitul lunii iunie, Consiliul de Administratie al grupului media News Corporation a aprobat scindarea trustului intr-o divizie editoriala si una de entertainment.

Conform analistilor de la Wall Street Journal si Reuters, manevra are rolul de a proteja activitatile de televiziune si productie de filme, mai profitabile, de cele editoriale, mai ales pe fondul scandalului interceptarilor telefonice, care a afectat numeroase publicatii britanice apartinand acestui grup media. In contextul scindarii, grupul News International si-a schimbat numele in NI Group Limited.

In urma deciziei din iunie, divizia de filme si televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - va fi de acum inainte separata de cea care include ziarele si editurile grupului media.

Din grupul editorial News Corp. fac parte publicatii precum Wall Street Journal, The Times of London, The Australian, New York Post, Herald Sun, precum si editura HarperCollins. Conform expertilor, divizia editoriala va fi mult mai mica decat cea de entertainment. Familia Murdoch va pastra in continuare controlul efectiv asupra ambelor divizii rezultate in urma scindarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Rupert Murdoch demisie, #Rupert Murdoch afaceri vanzari, #Rupert Murdoch News Corporation , #Stiri Companii