Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

David Cameron vrea masuri care sa impiedice imigrantii din UE sa profite de sistemul social britanic

David Cameron vrea masuri care sa impiedice imigrantii din UE sa profite de sistemul social britanic


Premierul britanic David Cameron analizeaza o serie de masuri care sa impiedice imigrantii din cadrul UE sa "profite" de ajutoarele sociale din Marea Britanie inaintea ridicarii restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari la 1 ianuarie 2014.

Premierul a analizat o serie de masuri pentru reducerea factorilor care atrag imigranti in Marea Britanie, inclusiv cresterea perioadei de timp dintre sosirea in tara si momentul in care acestia pot cere ajutoare sociale, relateaza Financial Times, in editia online.

Consilierii lui Cameron au dezmintit sugestiile care afirma ca aceasta perioada ar putea fi extinsa de la trei luni la un an, dar au confirmat ca se are in vedere inasprirea acestor norme.

Unele reforme ar putea fi incluse in proiectul de lege privind imigratia

Unele dintre reformele propuse ar putea fi incluse in proiectul de lege guvernamental privind imigratia, in timp ce altele ar putea sa fie integrate renegocierii legilor UE, propusa de Cameron inainte de referendumul planificat pentru 2017.

Alistair Carmichael, secretarul scotian liberal-democrat, a fost de acord ca sunt necesare "acorduri de tranzitie robuste" dar a precizat ca partidul sau nu vrea sa puna Marea Britanie "de partea gresita a restului Uniunii Europene".

Comisia Europeana a acuzat conservatorii ca nu ofera nicio dovada ca imigrantii din cadrul UE sunt implicati in "turismul pentru beneficii sociale", insistand ca acestia platesc mai multe taxe la bugetul britanic decat incaseaza prin beneficii sociale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 884 ori
Citeste mai multe despremarea britanie imigranti Romania