Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dan Nica: Privatizarea Postei Romane se va incheia in data de 15 iunie

Dan Nica: Privatizarea Postei Romane se va incheia in data de 15 iunie


Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, a declarat, luni, ca numarul de contacte neangajante in legatura cu privatizarea Postei trece de 30, iar saptamana viitoare va fi publicat in presa internationala anuntul privind cedarea pachetului majoritar de actiuni.

"Procesul de privatizare ar trebui sa se incheie, conform calendarului pe care l-am inaintat, pe 15 iunie. Lista de contacte neangajante a depasit cifra de 30. Acum intram intr-o faza - saptamana viitoare va fi publicat anuntul in presa internationala - dupa care intram in zona oficiala, nu mai discutam decat de scrisori angajante. Lista se va reduce atunci, pentru ca cei care cumpara caietul de sarcini vor studia datele de piata ale companiei, apoi vor fi cei care vor participa la licitatia de pret, care se cheama lista scurta ", a afirmat Nica.

El a mai spus ca FMI, Comisia Europeana si Banca mondiala au apreciat faptul ca procedurile in cazul companiei Posta Romana au fost facute la timp si profesionist.

Compania Nationala Posta Romana va fi privatizata prin majorare de capital pana la mijlocul lunii iunie, publicarea anuntului de licitatie urmand sa aiba loc pana la finalul lunii februarie, cu conditia aprobarii procedurii de catre Comisia Europeana.

Guvernul va solicita acordul CE pentru privarizarea unei participatii majoritare la compania de stat Posta Romana prin majorare de capital, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Compania avea la sfarsitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1895 ori