Dan Nica: Privatizarea Postei Romane se va incheia anul acesta

Luni, 07 Mai 2012, ora 15:30
1331 citiri
Dan Nica: Privatizarea Postei Romane se va incheia anul acesta

Privatizarea Postei Romane se incheie in 2012, prin atragerea unui investitor, proces insotit de o restructurare profunda a activitatii, pentru reducerea pierderilor, a declarat ministrul desemnat pentru Comunicatii, Dan Nica.

"Situatia financiara a Postei este una foarte preocupanta. Din informatiile pe care le am, operatorul postal are circa 100 de directori. Prin restructurare vor mai ramane cel mult zece. De asemenea, aproximativ 300 de angajati TESA ai Postei Romane ar trebui sa plece, pentru ca personalul este excedentar", a spus Nica.

El a adaugat ca prin restructurarea companiei, care va incepe la finele lunii mai, se urmareste imbunatatirea situatiei financiare a Postei, care in ultimii ani a inregistrat pierderi si a acumulat datorii catre diverse bugete ale statului.

"Fara restructurare si management privat, niciun investitor strain nu va fi interesat de intrarea in actionariatul Postei", a mai spus ministrul desemnat pentru Comunicatii.

El a adaugat ca este "inadmisibil" ca ministerele si alte institutii ale statului sa incheie contracte pentru a beneficia de servicii postale asupra carora Posta Romana are drept exclusiv pana la 31 decembrie 2012.

Dan Nica a primit, luni, votul comisiilor reunite din Parlament pentru functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu 21 de voturi "pentru" si unul "impotriva".

Posta Romana este unul dintre cei mai mari angajatori, cu aproximativ 35.000 de salariati. Compania este controlata de Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiuni, restul titlurilor fiind in posesia Fondului Proprietatea.

Posta Romana, pierderi de 68 milioane lei in 2011

In 2011, operatorul a consemnat pierderi de 68 milioane de lei, din care 30 milioane de lei reprezinta provizioane pentru diverse litigii, potrivit datelor prezentate de ministrul demis al Comunicatiilor, Razvan Mustea.

Nica este deputat al Partidului Social Democrat si a mai condus Ministerul Comunicatiilor in perioada 2000-2004, in Guvernul condus de Adrian Nastase. De asemenea, el a fost ministru al Administratiei si Internelor, intre 2008 si 2009.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Posta Romana restructurare, #privatizare posta romana, #Posta Romana atragere investitor , #Stiri Companii