Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daimler a deschis in Romania inca o fabrica cu 200 de angajati. Investitia e de 36 de milioane de euro

Daimler a deschis in Romania inca o fabrica cu 200 de angajati. Investitia e de 36 de milioane de euro

Compania Star Transmission, filiala a grupului Daimler, a anuntat, joi, deschiderea unei noi unitati de productie la Cugir, in judetul Alba. E vorba despre o investitie de 36 de milioane de euro, prin care au fost create 200 de locuri de munca.

In noua hala de la Cugir, Star Transmission a inceput productia in serie a patru modele diferite de roti planetare pentru cutia in noua trepte de viteza 9G-Tronic. Aceasta din urma se produce tot in Romania, la Sebes, unde concernul german a finalizat, la inceputul lui 2016, o investitie masiva menita sa sustina reteaua globala de productie Daimler, cifrata la 300 de milioane de euro si cu oportunitati de lucru pentru 500 de noi angajati, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit oficialilor Daimler in Romania, in cadrul strategiei de crestere sustenabila a grupului, investitiile finalizate in acest an la Cugir au vizat si calificarea personalului in fabricile din Germania, dar si implementarea de tehnologii noi. Un exemplu e aparatura care monitorizeaza zgomotul produs de roata planetara in cutia de viteza. Investitia actuala de la Cugir presupune o crestere in mai multe etape a capacitatii de productie a rotilor planetare.

Aceasta investitie urmeaza celei de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat constructia, in cadrul aceleiasi baze, a unei noi hale de productie. Star Transmission a devenit, ulterior investitiei din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de inalta presiune destinate motoarelor pe benzina.

Grupul Daimler deruleaza, prin cele doua filiale din Romania, Star Transmission (Cugir) si Star Assembly (Sebes), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabila a celor doua comunitati, oferind locuri de munca pentru cei peste 2.600 de angajati.

Daimler sustine si invatamantul profesional de tip german in Romania. In cadrul unitatilor de productie din Cugir si Sebes functioneaza o Scoala de Maistri precum si programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenti din Romania si Germania.

Absolventii acestor cursuri au prioritate la angajarea in Star Transmission, Star Assembly si companiile partenere, detinand competente si certificari recunoscute atat in Romania, cat si in strainatate.

Star Transmission, o unitate de productie considerata strategica pentru Grupul Daimler, a luat nastere in 2001, ca rezultat al unui joint-venture romano-german. In 2013, Daimler devine actionar unic al Star Transmission Cugir si deschide o baza de montaj, ...citeste mai departe despre "Daimler a deschis in Romania inca o fabrica cu 200 de angajati. Investitia e de 36 de milioane de euro" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 965 ori