Cum va fi influentat sectorul rezidential din Romania de pandemie - dezbatere online

Marti, 19 Mai 2020, ora 09:00
931 citiri
Cum va fi influentat sectorul rezidential din Romania de pandemie - dezbatere online
Foto: Mihaela Pana | Partner Residential Agency| Cushman & Wakefield Echinox

Indemnul "Stati acasa!" a primit o conotatie noua in ultimele doua luni, dupa declansarea pandemiei provocate de COVID-19, iar primele analize releva faptul ca aceasta perioada isi pune amprenta atat asupra apetitului pentru achizitii imobiliare, cat si asupra preferintelor clientilor.

Compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox si firma de avocatura Dentons lanseaza spre dezbatere o serie de 10 teme care vor impacta activitatea de dezvoltare si tranzactionare in sectorul rezidential, o piata aflata in plina dezvoltare, care in 2019 inregistrase un record al ultimilor 30 de ani in materie de livrari, cu 67.512 unitati date in folosinta la nivel national.

Cu aproape 15.000 de locuinte noi finalizate in regiunea Bucuresti - Ilfov in 2019, reprezentand de asemenea un nou record al ultimilor 30 de ani, si un volum la fel de consistent in constructie, piata rezidentiala a Capitalei isi va cauta echilibrul intre cumparatorii reticenti, care vor amana o potentiala achizitie pana la clarificarea situatiei medicale si economice, si clientii care vor cauta un confort rezidential sporit, in eventualitatea impunerii unor noi masuri de auto-izolare de catre autoritati, dar si crearea unui cadru mai potrivit pentru munca de acasa, o tendinta puternic accentuata de pandemia COVID-19.

Cele 10 teme considerate esentiale pentru evolutia sectorului rezidential:

1. Cat de mare va fi impactul asupra cererii de locuinte pe termen scurt, mediu si lung? Cum au fost ultimele saptamani si care este tendinta?

2. Cum va influenta aceasta perioada preturile de tranzactionare pentru apartamentele noi si vechi? Dar pentru casele cu gradina / curte?

3. Cum vor fi influentate preferintele cu privire la locul unde ne dorim sa locuim? Vom vedea o impulsionare a dezvoltarilor in orase secundare sau chiar "la tara" pentru refugierea din traficul si poluarea Capitalei? Vom vedea o impulsionare a dezvoltarii rezidentiale pe orizontala, prin realizarea unor comunitati de case/vile in suburbiile marilor orase?

4. Va influenta telemunca piata locuintelor de vacanta, prin cresterea posibilitatii ca unii angajati sa lucreze pentru perioade mai lungi din casele lor situate la munte sau la mare?

5. Cum va schimba telemunca configuratia locuintelor? Va creste cererea pentru proprietati mai mari? Vor fi configuratii noi, birouri separate sau separabile?

6. Cum se desfasoara activitatea pe santiere in aceasta perioada? Sunt impactate termenele de livrare? Cum ...citeste mai departe despre "Cum va fi influentat sectorul rezidential din Romania de pandemie - dezbatere online" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#webminar imobiliare, #evolutia sectorului rezidential , #Stiri Companii