Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum te poate ajuta reorganizarea judiciara sa-ti redresezi afacerea? Sfatul avocatului

Cum te poate ajuta reorganizarea judiciara sa-ti redresezi afacerea? Sfatul avocatului
Prin reorganizarea judiciara a debitorului aflat in insolventa se propune redresarea activitatii acestuia, in vederea achitarii datoriilor fata de creditori.

Planul de reorganizare poate fi propus de catre debitor, administratorul judiciar, precum si de unul sau mai multi creditori ce detin impreuna cel putin 20% din masa credala.

Reorganizarea judiciara este o solutie mult mai eficienta, atat pentru debitor, cat si pentru creditor, insa depinde in mare masura de situatia debitorului la data la care se ia decizia de a merge in reorganizare sau faliment.

Mai mult, reorganizarea judiciara conduce la mentinerea activitatii firmei, dar si la un grad de recuperare mai ridicat pentru creditori.

Ce trebuie sa contina planul de reorganizare?

1. Masurile de restructurare si continuare a activitatii debitorului2. Perspectivele de redresare in raport cu specificul activitatii acestuia, cu mijloacele financiare si cu cererea pietei3. Programul de plata a creantelor4. Categoriile de... citeste mai departe despre "Cum te poate ajuta reorganizarea judiciara sa-ti redresezi afacerea? Sfatul avocatului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1059 ori