Cum se resimte criza in business-urile din intreaga lume. Revista presei de business

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 09:29
1324 citiri
Cum se resimte criza in business-urile din intreaga lume. Revista presei de business

Barnes&Noble, cel mai mare retailer de carti din Statele Unite are probleme, Chrysler face angajari, semn ca industria auto isi revine, cel mai mare producator mondial de produse din aluminiu din lume este nevoit sa-si sisteze o parte din capacitatea de productie. Business24 a facut o selectie a subiectelor dezbatute in presa de business internationala.

Barnes&Noble se zbate pentru a iesi din impas

Barnes&Noble, un retailer gigant care a dominat ani la rand piata cartilor din Statele Unite, se zbate acum sa iasa din impas si sa faca fata concurentei acerbe venite din partea Amazon si Apple, care au reiventat, care s-au adaptat mult mai rapid cerintelor utilizatorilor si apetitului acestora de a folosi produse electronice pentru lectura.

Reprezentantii companiei au declarat, marti, ca veniturile din acest an fiscal vor fi grav afectate, in ciuda lansarii tabletei Nook. In ziua anuntului, actiunile companiei au scazut cu 17%. Citeste articolul complet pe Wall Street Journal.

Chrysler isi revine si face angajari

Producatorul american de masini va angaja anul viitor 1.250 de oameni, in cadrul a doua fabrici din Detroit, Statele Unite. Fabrica Jefferson North Assembly Plant va primi 1.100 de angajati, care vor contribui la lansarea unui model diesel pentru America de Nord - Jeep Grand Cherokee.

Vanzarile auto din Statele Unite au inceput sa creasca, dupa doi ani consecutivi de scaderi. Citeste intregul articol pe Washington Post.

Cel mai mare producator global de produse din aluminiu isi reduce capacitatea de productie

Alcoa, cel mai mare producator mondial de produse din aluminiu, inchide sau suspenda productia in cadrul a 12% din unitatile sale, pentru a-si reduce costurile si pentru a raspunde scaderii preturilor aluminiumului.

Strategia Alcoa se intinde pana in 2015. Peste jumatate din taieri vor fi la fabricile din Statele Unite. Citeste intregul articol pe Financial Times.

Boeing, in cursa stransa cu Airbus

Boeing a furnizat anul trecut 477 de avioane comerciale. Airbus, o unitate a European Aeronautics Defence & Space, vanduse deja 477 de avioane la nivelul lunii noiembrie 2011. Potrivit unor surse apropiate afacerii, Airbus a vandut peste 530 de avioane comerciale pana la sfarsitul anului 2011.

Vezi care sunt strategiile de vanzari celor doua companii in 2012 si cum vor concura ele intr-un articol Wall Street Journal.

iPhone 4S gratuit

Nu se intampla la noi, ci in China, unde operatorul China United Network Communications Group ofera iPhone 4S gratuit, la un abonament de 45 de dolari pe luna. Operatorul avea 36,5 milioane de utilizatori 3G la sfarsitul lunii noiembrie 2011, adica o cota de piata de 31%. Citeste tot articolul pe Business Week.

Piata electro-IT din Romania creste sustinut

Piata electro-IT din Romania a fost evaluata la 1,1 miliarde de euro in 2011, potrivit datelor GfK Romania, citate de catre Capital. In 2014, piata electro-IT ar putea ajunge la 2,2 miliarde de euro. Piata este dominata de trei mari jucatori, Altex, Flanco si Domo.

Criza i-a silit pe retaileri sa inchida o mare parte din magazine. Flanco isi va reduce suprafata de vanzare cu 40% in acest an. Cea mai mare provocare a retailerilor traditionali vine din partea online-ului, mai precis din partea eMAG.ro, care detine o cota de 70% din comertul online din Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#revista presei de business, #afaceri in scadere , #Stiri Companii