Cum să te pregătești ca să ai succes la o întâlnire de business

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 19:52
529 citiri
Cum să te pregătești ca să ai succes la o întâlnire de business
FOTO: shutterstock.com

Atunci când deții un business, știi cât de importante sunt întâlnirile de afaceri, fiindcă un astfel de eveniment îți poate oferi noi oportunități de pe urma cărora firma ta se poate dezvolta, iar profitul poate fi pe măsură. Drept urmare, o astfel de adunare necesită o pregătire minuțioasă, mai ales când vrei să impresionezi persoanele prezente. Vezi mai jos care sunt sfaturile utile pe care să le iei în calcul când trebuie să mergi la o ședință de genul acesta.

Inspiră credibilitate și lasă succesul să vorbească pentru tine

Indiferent de persoanele cu care interacționezi ori de mediul în care te afli, prima impresie contează cel mai mult, mai ales când vine vorba de sectorul de business. Ca atare, e important să lași succesul să vorbească pentru tine și să inspiri credibilitate, dacă vrei să ai noi parteneri de afaceri.

Mai precis, când te prezinți la întâlnirea propriu-zisă, asigură-te că imaginea ta e impecabilă. De la un costum rafinat, până la un ceas de mână elegant și la mașina pe care o conduci, e necesar să ieși în evidență. Iar când ne referim la automobile, cu siguranță, dacă te vei deplasa cu Mercedes Gle 350 o să îi impresionezi pe cei cu care vrei să legi un parteneriat de lungă durată. De asemenea, folosește un parfum de calitate și, dacă contextul o impune, poți oferi și câteva cadouri celor aflați la discuții.

Folosește research-ul în favoarea ta

Pe lângă imagine, la fel de important este și research-ul, fiindcă trebuie să te asiguri că ești pregătit din toate punctele de vedere, iar prezentarea ta este impecabilă. Nu uita faptul că e esențial să îți susții fiecare părere cu argumente bazate pe date concrete, cum ar fi studiile sau statistica.

În plus, e necesar să cunoști cât mai multe detalii despre cei prezenți, ca să îți dai seama ce strategie abordezi pentru fiecare în parte și care vor fi tacticile de persuasiune la care vei apela. De aceea, interesează-te despre astfel de aspecte, ca să nu fii prins pe picior greșit și să ratezi oportunități peste care s-ar putea să nu mai dai niciodată.

Stabilește-ți obiective realiste

Înainte să te prezinți la ședința de business, stabilește-ți câteva obiective realiste, ca la finalul întâlnirii să nu pleci dezamăgit. Gândește-te ce primează pentru tine, ce ai vrea să obții cu adevărat.

Indiferent că ai nevoie doar de câteva sfaturi, de o infuzie de capital în afacerea ta, de un împrumut sau ai alte propuneri în legătură cu idei noi de afaceri, important e să îți atingi scopul. Așa că rămâi pragmatic și vezi cum îți poți îndeplini țelul.

Adoptă o atitudine optimistă

De la bun început, e indicat să pornești de la o premisă pozitivă, adică să adopți o atitudine optimistă, indiferent de cum decurge acel meeting. Încearcă să te pui în locul interlocutorului tău, indiferent de afirmațiile pe care le face, ca să încerci să îl întelegi mai bine. De asemenea, ideal ar fi să păstrezi un echilibru când vine vorba de ton, de întrebări și răspunsuri.

Dacă situația cere seriozitate, atunci fii serios, dar asta nu înseamnă că nu poți să fii degajat și să mai glumești atunci când ai ocazia. Recomandat ar fi să găsești un numitor comun cu persoanele prezente, astfel încât toată lumea să plece mulțumită, fiindcă egoismul nu va duce la atingerea obiectivelor.

Așadar, după cum ai observat, atunci când urmează să ai o întâlnire de business, e necesar să ții cont de anumite aspecte dacă îți dorești să ai succes la finalul discuțiilor. Pregătește-te corespunzător, până la cel mai mic detaliu, și apelează la cele mai bune metode cu ajutorul cărora să îți atingi obiectivele.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#intalnire, #pregatire intalnire, #business , #Stiri Companii