Cum să reduci timpul de integrare în procesele operaționale a noilor angajați cu 50% cu Honeywell Voice

Vineri, 06 Mai 2022, ora 17:02
801 citiri
Cum să reduci timpul de integrare în procesele operaționale a noilor angajați cu 50% cu Honeywell Voice
FOTO: totaltech.ro

Implementarea proceselor Honeywell Voice în activitatea logistică aduce multe beneficii forței tale de muncă. Honeywell Voice ajută pe toată lumea, atât lanțul de aprovizionare, cât și lucrătorii din depozit sau managerii.

Soluțiile Pick by Voice sunt tehnologii inovatoare de performanță a fluxului de lucru concepute special pentru Centrul de Depozit și Distribuție Honeywell (DC). Honeywell Voice oferă cele mai bune procese de flux de lucru bazate pe voce din clasa sa. Rezultatul? Eficiență de operare mai mare.

Honeywell Voice este o soluție concepută pentru a ajuta la optimizarea totală a logisticii depozitului. Pick by Voice de la Honeywell poate fi combinat cu multe tehnologii și dispozitive de depozit și se conectează cu ușurință cu sistemul WMS sau ERP. Astfel, sarcinile de selecție, aprovizionare și depozitare sunt generate de sistemul central (WMS sau ERP) și transmise wireless către terminalele mobile din dotarea lucrătorilor.

Odată ce angajații sunt echipați cu un terminal vocal mobil și o cască, li se pot indica mult mai rapid sarcinile. Honeywell Voice traduce sarcinile în comenzi vocale ce direcționează lucrătorul către o zonă dintr-un anumit sector, urmând ca acesta să își confirme locația prin pronunțarea numărului propriu de identificare în sistemul de recunoaștere vocală. Atunci când este necesar, se poate activa și recunoașterea vocală a numărului de serie inscripționat pe produs. Greșelile pot fi evitate cu ușurință deoarece sistemul comunică exact ce și unde trebuie făcut, prin confirmarea comenzilor vocale: Honeywell Voice spune “Ridică 3” sau “Confirmă cantitatea aprovizionată”. După îndeplinire, lucrătorul răspunde “Trei” pentru a confirma cantitatea, iar sistemul trece la următoarea sarcină. Pentru o acuratețe și mai precisă, sistemul poate verifica ultimele cifre ale codului de produs sau alte informații precum greutatea acestuia.

Care sunt avantajele pentru managerul de depozit?

Procesele sunt mai rapide, formarea lucrătorilor temporari și a lucrătorilor sezonieri este mai rapidă, iar timpul de instruire a acestora este redus cu 50%. După aproximativ 15 minute de configurare a profilelor vocale, operatorii sunt pregătiți să fie instruiți pas cu pas către îndeplinirea sarcinilor ca şi cum ar avea un instructor lângă ei. Timpul de integrare a unui lucrător nou se reduce astfel cu 50%. Erorile sunt afișate în timp real angajatului (selector de comenzi), blocajele pot fi detectate mai rapid datorită Honeywell Voice, noile resurse pot fi alocate mai rapid, echipa lucrează mai eficient.

Care sunt beneficiile pentru operator?

Comunicarea are loc prin intermediul unui terminal vocal și al căștilor conectate la WMS, mâinile fiind libere pentru a putea manipula produsele de pe raft (această soluție accelerează și eficientizează procesul de lucru și elimină necesitatea terminalelor portabile mobile). Personalul lucrează în condiții mai ergonomice și este mai fericit. Cu alte cuvinte, acest sistem îmbunătățește productivitatea și eficiența în întregul depozit.

Avantaje pentru lanțul de aprovizionare sau managerul logistic

Comenzile pot fi procesate mult mai rapid fără a utiliza mai mulți operatori, există mai multă flexibilitate în procesarea comenzilor, inclusiv pentru client și duce la o gestionare mai bună a depozitului.

Mult mai simplu. Mult mai ergonomic. Honeywell Voice.

4 motive pentru care spațiile de birouri prietenoase sunt esențiale pentru atragerea și retenția angajaților
4 motive pentru care spațiile de birouri prietenoase sunt esențiale pentru atragerea și retenția angajaților
În ultima vreme, tot mai multe persoane au înțeles că un spațiu de birou prietenos, care oferă tot confortul, este esențial pentru atragerea și retenția angajaților. Însă, nu doar...
Compania care le oferă angajaților bonusuri de până la 10.000 de euro: ”Într-un an dificil, au avut o performanţă foarte bună”
Compania care le oferă angajaților bonusuri de până la 10.000 de euro: ”Într-un an dificil, au avut o performanţă foarte bună”
Angajaţii producătorului de maşini de lux Porsche AG vor primi un bonus de până la 9.690 de euro (10.587 dolari) datorită rezultatelor solide din 2023, transmite DPA. Valoarea bonusului...
#angajati, #procese operationale , #Stiri Companii