Cum putem fi mai ecologici la birou?

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 15:15
589 citiri
Cum putem fi mai ecologici la birou?
colectare deseuri FOTO: ecotree.ro

Reciclarea hârtiei și colectarea selectivă a deșeurilor se numără printre cele mai importante măsuri care contribuie substanțial la protejarea mediului înconjurător. Un număr din ce în ce mai mare de organizații recunosc cât de importante sunt beneficiile la adresa mediului pe care le oferă reciclarea deșeurilor. Poate că ar trebui să privim puțin peste gard și să vedem că Marea Britanie folosește aproximativ 12,5 milioane de tone de hârtie în fiecare an și aproximativ 67% din hârtia și cartonul utilizate sunt reciclate. În rândurile care urmează, vom explora impactul pozitiv al hartiei reciclate și al colectării selective a deșeurilor, precum și modalitatea în care putem fi mai ecologici la birou.

Beneficiile reciclării hârtiei

Despre reciclarea hartiei trebuie să știți că ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care contribuie la schimbările climatice. Pentru reciclarea hârtiei este nevoie de 70% mai puțină energie și apă decât pentru a crea hârtie nouă. Afacerile care folosesc hârtie reciclată contribuie și mai mult la reducerea poluării.

Poate că cel mai important dintre toate, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, reciclarea unei tone de hârtie salvează 17 copaci și mai mult de 3,3 metri cubi de spațiu de depozitare.

Care sunt cele mai bune practici ecologice la birou?

1. Dacă sunteți deținătorul unei companii, puteți elabora o politică ecologică prin care să promovați reciclarea hârtiei și colectarea selectivă a deșeurilor. Concentrați-vă pe reducerea consumului de hârtie, de exemplu, setand toate imprimantele pe opțiunea de imprimare față-verso și solicitați angajaților să nu mai folosească pahare de hârtie atunci când își fac o cafea, ci să vină cu propria cană de acasă. La fel de bine, asigurați-va că puneți la dispoziția angajaților suficiente pubele care permit colectarea selectivă a deșeurilor.

2. Pentru a maximiza toate oportunitățile de reciclare, integrați reciclarea în toate departamentele – de la achiziționare (achiziționați doar hârtie reciclată), la resurse umane (angajații ar trebui să fie atenți la consumul de hârtie) și până la gestionarea materialelor (hârtia ar trebui aruncată în pubelă pentru hărții).

3. Tratați cu atenție legătură dintre reciclarea hartiei, colectarea selectivă a deșeurilor și securitatea informațiilor. Infracțiunile la locul de muncă sunt în creștere și, în multe cazuri, partea vinovată lucrează pentru companie. Documentele așezate în coșul de reciclare pot fi un magnet pentru hoții de date. Rapoartele, facturile, recenziile de performanță sau chiar notițele din timpul ședințelor pot fi informații sensibile pe care o persoană le poate folosi împotriva afacerii. Luați în considerare introducerea unei politici complete axate pe distrugerea documentelor, astfel încât toate documentele să fie mărunțite când nu mai sunt necesare.

În cele din urmă, împărtășiți rezultatele eforturilor de reciclare și colectare selectivă a deșeurilor cu toți angajații. Pentru a stimula implicarea lor, puteți organiza o zi ecologică la birou sau o zi a conștientizării, axată pe beneficiile financiare și de mediu ale reciclării. Dacă veți alege să colaborați cu o companie care se ocupă cu distrugerea și reciclarea documentelor, s-ar putea să vi se ofere un certificat de mediu care arată câți copaci au fost salvați prin măsurile pe care le-ați impus la birou.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#colectare deseuri, #colectare selectiva, #colectare selectiva deseuri , #Stiri Companii