Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum poti obtine finantari pentru deschiderea unei afaceri in 2017

Cum poti obtine finantari pentru deschiderea unei afaceri in 2017

In 2017, antreprenorii debutanti au la dispozitie mai multe linii de finantare prin care isi vor putea deduce partial sau in intregime cheltuielile legate de demararea unei afaceri.

In unele situatii, fondurile pot fi folosite inclusiv pentru decontarea cheltuielilor de functionare a intreprinderii pentru o perioada de pana la 5 ani.

Activitatile eligibile in cadrul programelor de finantare anuntate pentru 2017 sunt variate, mergand de la agricultura si pana la activitati mestesugaresti, servicii, cabinete medicale, productie de bunuri sau pensiuni turistice.

Cele mai numeroase linii de finantare care accepta activitatile de tip start-up sunt oferite in spatiul rural, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Acest program acorda sprijin financiar debutantilor in afaceri, prin intermediul tuturor liniilor de finantare, fiind selectate si prezentate mai jos doar sase dintre acestea.

Programul Operational de Capital Uman (POCU) ofera spijin pentru initierea unor afaceri prin intermerdiul liniei de finantare Romania Start-up Plus.

Ultimul program de finantare prezentat este Start-up Nation Romania, ale carui norme de aplicare se afla inca in dezbatere publica pana in data de 3 martie 2017.

In prezent, niciuna dintre masurile de finantare prezentate nu este activa, demararea lor fiind asteptata dupa data de 1 mai 2017.

Debutant in spatiul rural. Ce activitati poti desfasura?

PNDR sprijina, prin toate liniile de finantare, debutul in afaceri, atat in agricultura, cat si in activitati non-agricole desfasurate in spatiul rural.

Astfel, antreprenorii care vor sa primeasca fonduri pentru demararea unei afaceri agricole au la dispozitie urmatoarele masuri de finantare:

PNDR 4.1 - Investitii in exploatatii agricole

Aceasta linie de finantare sprijina investitiile realizate in ferme vegetale, zootehnice sau mixte, iar ajutorul acordat poate ajunge la 90% din valoarea eligibila a proiectului, insa nu poate depasi doua milioane de euro.

Solicitantii eligibili trebuie sa fie inregistrati ca persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau forme de inregistrare juridica, precum societatile cu raspundere limitata sau societatile debutante.

Ajutorul financiar nerambusabil poate ajunge, in unele conditii, la 90% din valoarea eligibila a proiectului, fara a depasi doua milioane de euro.

Exemple de proiecte ce pot primi finantare in cadrul acestei masuri:

infiintarea unei ciupercarii;achizitia de e ...citeste mai departe despre "Cum poti obtine finantari pentru deschiderea unei afaceri in 2017" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 978 ori
Citeste mai multe desprelinii finantare afaceri debutanti