Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum iti construiesti o strategie de business castigatoare

Cum iti construiesti o strategie de business castigatoare
Antreprenorii din Bucuresti si zona de sud a Romaniei considera ca dezvoltarea si motivarea personalului reprezinta principala problema cu care se confrunta in acest moment, arata un studiu realizat de Business Days Romania, elaborat in perioada octombrie-noiembrie pe un esantion de 230 de antreprenori si manageri din Bucuresti si orasele din imprejurimi.

Intrebati "Care sunt principalele probleme cu care se confrunta oamenii de afaceri din regiune?" participantii la studiu au indicat dezvoltarea si motivarea personalului ca fiind cel mai important domeniu. In plus, oamenii de afaceri din regiune acuza birocratia excesiva, sistemul stufos de taxare si impredictibilitatea fiscala ca fiind cele mai mari provocari la adresa afacerii lor.

Alte probleme cu care se confrunta antreprenorii din zona sunt taxarea si fiscalitatea, brandingul si setarea strategiei. In ceea ce priveste asteptarile oamenilor de afaceri de la administratia centrala, doar 27% din respondenti au afirmat ca acestea sunt "foarte mari". In acelasi timp, antreprenorii au apreciat ca implicarea autoritatilor locale in sustinerea afacerilor din regiune este foarte slaba (38%).

Antreprenorii chestionati considera ca domeniile in care regiunea de sud a tarii poate performa sunt IT&C (85%), agricultura (61,9%), industria software (60,3%), serviciile (58,7%) si turismul (46%). Studiul Business Days Romania mai dezvaluie ca cei mai importanti factori pentru succesul unei afaceri sunt echipa, inovatia si networking-ul.

"Antreprenorii din zona de sud a Romaniei cauta solutii pentru dezvoltarea afacerii lor in conditiile in care provocarile de la nivelul administratiei pot incetini ritmul de crestere al afacerii lor. In acest sens, sfaturile, modelele de succes si sesiunile de networking ii ajuta sa gaseasca cea mai buna cale spre succes. Credem ca experianta altor antreprenori este cat se poate de utila pentru cei care sunt hotarati sa asi urmeze visul si au ambitia de a merge mai departe", a declarat Laszlo Pacso, fondator si coordonator Business Days.

Anul acesta, evenimentul Bucuresti Business Days va avea loc in perioada 8-9 decembrie 2015 la Willbrook Platinum. Inscrierile pentru toti cei care vor sa participe sunt deschise, in limita locurilor disponibile. Detalii si inscrieri gasiti pe site-ul evenimentului, unde vor fi prezenti peste 1000 de antreprenori si manageri din toate regiunile Romaniei.

Din temele conferintei Bucuresti Business Days mentionam: "Criza resurselor umane si modul in care vor influenta tendintele de pe piata de munca. Evolutia economiei globale". Workshop-urile vor avea teme precum "Arta deciziilor in conditii de incertitudine si schimbare", "Managementul timpului si tehnici de organizare".

Incepand de anul acesta platforma Business Days organizeaza Gala Business Days, eveniment in cadrul caruia vor fi premiate acele companii, antreprenori si manageri din spatele lor care s-au remarcat la urmatoarele capitole: performanta, excelenta, inovatia si impactul social.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1510 ori