Cum isi cheltuieste banii Jeff Bezos, cel care ameninta pozitia lui Gates de cel mai bogat om din lume

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 14:44
1469 citiri
Cum isi cheltuieste banii Jeff Bezos, cel care ameninta pozitia lui Gates de cel mai bogat om din lume
Foto: Jeff Bezos/Instagram

Jeff Bezos, fondatorul si CEO-ul Amazon, a devenit cel mai bogat om de pe planeta dupa ce actiunile companiei sale au crescut joi dimineata, iar averea sa a ajuns la 90,7 miliarde de dolari.

Cateva ore mai tarziu, Bezos a revenit pe locul al doilea in topul miliardarilor, cedandu-i pozitia fruntasa lui Bill Gates. Insa CEO-ul Amazon s-ar putea intoarce in topul clasamentului nu peste mult timp, iar sederea sa ar putea fi de lunga durata, avand in vedere planurile sale de expansiune.

A creat compania pe care Amazon o cumpara cu uriasa suma de 14 miliarde de dolari

Intre timp, Bezos ramane extrem de bogat. Cea mai mare parte din averea sa de aproape 90 de miliarde de dolari, mai mult de 90%, consta in actiuni Amazon, in timp ce restul banilor provin din venituri din investitii, salariu si bonusuri, conform firmei de cercetare Wealth-X, scrie CNBC.

Cum arata viata fondatorului Amazon, care a devenit pentru scurt timp cel mai bogat om din lume: Seara spala vase si are cizme norocoase

Cum isi cheltuieste seful Amazon banii?

A cumparat mai multe case

Bezos detine mai multe case in SUA. Locuinta sa principala, situata in Medina, Washington, unde il are ca vecin pe Bill Gates, este estimata la 25 de milioane de dolari.

Miliardarul este proprietarul si a celei mai scumpe case din cartierul select Kalorama din Washington D.C., in valoare de 23 de milioane de dolari. In aceeasi zona detin proprietati si sotii Obama si Ivanka Trump.

Casa lui Bezos a fost anterior un muzeu.

Bezos mai are o proprietate in Beverly Hills, de 25 de milioane de dolari, si trei apartamente in Manhattan, estimate la 17 milioane de dolari.

Isi finanteaza masiv compania spatiala

La fel ca Elon Musk si Richard Branson, Bezos este pasionat de calatoriile spatiale. Din dorinta de a face turismul spatial mai accesibil, a fondat compania aerospatiala Blue Origin. Pentru a-si finanta aceasta pasiune, vinde anual actiuni Amazon in valoare de 1 miliard de dolari.

Cine sunt miliardarii care vor sa ne trimita la plimbare prin spatiu

Isi alimenteaza latura mai excentrica

Seful Amazon detine si un avion privat Gulfstream G-650ER in valoare de 65 de milioane de dolari.

De asemenea, construieste intr-un munte de pe o proprietate de-a sa din Texas un ceas menit sa functioneze 10.000 de ani, poiect in care ar fi investit 42 de milioane de dolari.

Investeste in alte companii

Miliardarul, personal ...citeste mai departe despre "Cum isi cheltuieste banii Jeff Bezos, cel care ameninta pozitia lui Gates de cel mai bogat om din lume" pe Ziare.com

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Jeff Bezos cheltuieste bani, #Jeff Bezos cel mai bogat om , #Stiri Companii