Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Francois Coste, CEO Groupama Asigurari

Luni, 20 Aprilie 2020, ora 00:00
1191 citiri
Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Francois Coste, CEO Groupama Asigurari
Foto: Francois Coste, CEO, Groupama Asigurari

O criza inseamna pericole, dar si oportunitati, spune Francois Coste, CEO Groupama Asigurari si Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Franco-Romana (CCIFER).

Pentru el si alti oameni de afaceri, aceasta perioada reprezinta un moment de cumpana, din care invata sa descopere avantajele unui stil de viata mai "asezat": acum ramane mai mult timp pentru carti, seriale si, nu in ultimul rand, pentru gesturi care ne fac mai umani.

Francois Coste impartaseste pentru Ziare.com titlurile pe care le citeste acum, cand are putin mai mult timp liber, ne dezvaluie cum alege el sa fie mai aproape de oamenii din organizatia sa si, nu in ultimul rand, cum alege sa se deconecteze in aceste momente.

Ce carti cititi in aceasta perioada?

O criza inseamna pericole, dar si oportunitati, pe care le putem descoperi. Imi doresc ca fiecare dintre noi sa gaseasca si avantajele unei astfel de situatii.

Eu, spre exemplu, in aceste saptamani pe care le-am petrecut in casa, m-am intors la una dintre pasiunile mele, pe care am neglijat-o in ultima vreme - lectura. Reusesc sa ii dedic timp, uneori chiar si doua ore pe zi.

Continui sa citesc o carte care imi place tare mult si pe care o recomand: "The theory of constraints", scrisa de Eliyahu M. Goldratt.

In plus, pentru ca acum timpul imi permite, am indraznit sa incep "Dilema veche", si, in special, editorialele lui Andrei Plesu, care imi solicita mai mult timp, pentru ca nu stapanesc foarte bine limba romana.

De asemenea, vizionez cu multa placere seria "The Crown". In vremea in care imi imparteam timpul intre Groupama, CCIFER si PAID, vizionarea unui serial ar fi fost imposibila.

Cum va imbunatatiti aptitudinile de lider in aceste momente in care este imposibil sa va vedeti cu oamenii pe care ii conduceti?

Traversam o perioada cu multe schimbari. Din fericire, la Groupama Asigurari ne-am adaptat rapid cerintelor, iar cu eforturi sustinute ale colegilor nostri, am reusit in timp record sa implementam programul Work From Home la nivel macro.

Am implementat, de asemenea, o celula de criza, unde ne vedem in fiecare zi prin video, dar si intalniri one to one saptamanale, cu fiecare membru al echipei mele.

Apoi, colegii mei din departamentul de comunicare interna au implementat un proiect prin intermediul caruia, in fiecare zi de luni pot trimite un mesaj inspirational care sa ajunga la colegii din toata tara.

Si, foarte important, daca simt ca un coleg nu este bine, iau atitudine, il sun pentru a ...citeste mai departe despre "Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Francois Coste, CEO Groupama Asigurari" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Francois Coste, #CEO, #groupama asigurari, #Bookworm CEOs , #Stiri Companii