Cum creezi un outfit office impecabil

Joi, 05 August 2021, ora 18:52
591 citiri
Cum creezi un outfit office impecabil
outfit office FOTO: Shutterstock

Atunci cand este conceputa corect, tinuta office barbateasca este asociata cu puterea, cu increderea si cu profesionalismul. Daca lucrezi intr-un mediu de afaceri probabil stii deja ca outfit-urile pentru birou trebuie sa indeplineasca anumite rigori, motiv pentru care poate fi dificil sa realizezi un look inspirat si diferit in fiecare dimineata.

Afla in continuare cum creezi un outfit office impecabil, fara a pierde zeci de minute in fata dulapului de haine.

Mizeaza pe costumele all season

Costumele barbatesti de calitate se ridica, deseori, la preturi destul de mari, insa stilistii ne impartasesc un truc util pe care il poti pune in aplicare pentru combinatii vestimentare adecvate jobului pe care il ai. Mizeaza intotdeauna pe costumele all season, pe care le poti purta indiferent de anotimp (dupa cum sugereaza chiar denumirea lor) si de temperaturile din birou. Costumele din aceasta categorie reprezinta o investitie smart in garderoba oricarui gentleman cu gusturi vestimentare sofisticate.

Structureaza tinute in culori complementare

Desi stilul office nu permite combinatii de culori excentrice, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te limitezi la negru si alb. Poti crea tinute masculine perfecte pentru birou daca tii cont de principiile cromatice pe care le promoveaza roata culorilor. Conform uneia dintre cele mai importante reguli de asortare a nuantelor, nu poti da gres alegand perechi de culori complementare. De exemplu, daca porti un costum bleumarin, poti accesoriza fara griji o cravata cu imprimeu oranj, ca accent pentru a scoate din banal intreaga tinuta.

Adauga tinutei un plus de personalitate folosind parfumul potrivit

Folosirea parfumului este o modalitate de a adauga o nota personala oricarei tinute. Si totusi, atunci cand mergi la birou recomandarea noastra este sa folosesti parfumuri barbatesti discrete, pastrand aromele intense pentru alte ocazii. Orienteaza-te catre parfumurile fresh, (cum sunt cele cu arome de citrice) care nu ii va deranja pe colegii de birou. De asemenea, daca lucrezi intr-un spatiu aglomerat, alaturi de multe alte persoane, incearca si parfumurile soft cu lavanda, vetier sau patchouli. O alta regula importanta de care sa tii cont este sa eviti pulverizarea in exces a apei de toaleta.

Alege accesorii adecvate stilului business

Dupa alegerea tinutei, urmeaza completarea look-ului cu accesorii adecvate stilului business. Asa cum te asteptai si de data aceasta sfatul nostru este sa nu exagerezi, deoarece un outfit office masculin mizeaza de multe ori pe simplitate. Fara a incarca, deci, tinuta, poti opta pentru o servieta eleganta in care sa pastrezi la indemana documentele de care ai nevoie la job, precum si alte accesorii. O curea, un ceas elegant si o cravata isi au si ele un loc binemeritat in tinutele office barbatesti.

Nu uita de pantofi

Focusandu-te doar pe haine, atunci cand alegi vestimentatia pentru birou ai putea neglija o alegerea la fel de importanta - anume cea a incaltarilor. Pentru a crea un look impecabil alege pantofi made to measure, din pielea de calitate, in nuante versatile, potrivite contextului in care le vei purta. Nu in ultimul rand, incaltamintea pentru birou trebuie sa fie confortabila, mai ales daca petreci mult timp in picioare sau deplasandu-te dintr-o parte in alta a orasului pentru diverse intalniri. Din punct de vedere cromatic, alege pantofii negri, clasici, dar si nuante de maro sau visiniu pentru a sparge monotonia tinutelor.

Outfit-ul business necesita o atentie deosebita la detalii. Pentru a crea un concept vestimentar potrivit pentru mersul la birou ia in calcul principiile de baza ale stilului office, precum si regulile impuse de fiecare companie in parte.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#outfit, #office, #outfit office , #Stiri Companii