Cum arata buncarele de lux pregatite pentru bogatii planetei: Au cinematografe, clinici, centre spa, pivnita cu vinuri

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 11:30
1149 citiri
Cum arata buncarele de lux pregatite pentru bogatii planetei: Au cinematografe, clinici, centre spa, pivnita cu vinuri
Foto: captura BBC

Cand spui buncar te gandesti de obicei la o constructie din otel si beton in stilul secolului al XX-lea, prevazuta cu paturi de campanie si un stoc rezonabil de conserve; in general, cu strictul necesar pentru a supravietui unui cataclism planetar.

Nu este nici pe departe cazul adaposturilor de inalta securitate de astazi. Atunci cand elitele lumii sunt publicul tau tinta, luxul devine o conditie de baza.

Am vazut anterior ca bogatii planetei se pregatesc foarte serios pentru sfarsitul lumii. Sa aruncam acum o privire asupra fastuoaselor adaposturi pregatite sa ii protejeze de orice eveniment care ar putea atrage un asemenea deznodamant, de la o pandemie globala la al Treilea Razboi Mondial. Si asta in timp ce le asigura toate conditiile imaginabile pentru a se simti ca acasa.

Industria buncarelor de lux se arata promitatoare si numerosi jucatori vor o felie.

Printre ei se afla si compania californiana Vivos. CEO-ul sau, Robert Vicino, este convins ca "omenirea nu poate supravietui pe termen lung" in spatii mohorate, de tip "spartan", scrie CNN.

XPoint este unul dintre adaposturile companiei. Situat in Dakota de Sud, este alcatuit din 575 de buncare militare subterane, fiind destinat celor care vor sa-si petreaca sfarsitul lumii intr-o comunitate.

Foto: terravivos

Complexul, care poate gazdui aproximativ 5.000 de oameni, va oferi confortul unui mic oras, cu cinematograf, sali de clasa, gradini hidroponice, clinica, sala de gimnastica si spa. Costurile variaza intre 25.000 si 200.000 de dolari.

Majoritatea adaposturilor de acest gen sunt foste buncare militare sau depozite de armament construite de SUA sau de guvernele sovietice, cumparate de dezvoltatori. Sunt concepute pentru a rezista unui atac nuclear si sunt prevazute cu retele de electricitate, cu sisteme de purificare a apei si cu sisteme de filtrare a aerului.

Includ de regula provizii de hrana pentru un an, dar au si gradini subterane. Dezvoltatorii isi propun sa creeze comunitati cat mai complete, inclusiv prin asigurarea prezentei unor profesionisti din domenii variate, de la medici la dascali.

Pentru cei cu exigente si mai ridicate este pregatit adapostul Vivos Europa One, situat intr-un fost depozit de armament din Germania. Complexul este format din 34 de resedinte private cu suprafete care pornesc de la 232 de metri patrati, cu posibilitatea de a adauga inca un etaj. Acestea pot fi dotate dupa placul cumparatorilor.

Un buncar demn de un miliardar

Exista ...citeste mai departe despre "Cum arata buncarele de lux pregatite pentru bogatii planetei: Au cinematografe, clinici, centre spa, pivnita cu vinuri" pe Ziare.com

Ce tip de materiale și tehnologii sunt utilizate în construcția reductoarelor?
Ce tip de materiale și tehnologii sunt utilizate în construcția reductoarelor?
Vrei să înveți mai multe despre elementele esențiale care fac multe dintre mașinăriile utilizate de noi să funcționeze cu precizie și eficiență? Atunci ești în locul potrivit. În...
Cât de ușor se poate face trecerea la Windows 11 dacă deții deja o licență Windows 10?
Cât de ușor se poate face trecerea la Windows 11 dacă deții deja o licență Windows 10?
Windows 11 a fost lansat pe 5 octombrie 2021 și a fost proiectat special pentru a răspunde nevoilor specifice mediului hibrid. Actualizările pe care le prezintă vizează în primul rând...
#buncare lux, #buncare miliardari, #adaposturi sfarsitul lumii , #Stiri Companii