Criza: Alcoa va inchide fabrica din Italia

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 21:10
1246 citiri
Criza: Alcoa va inchide fabrica din Italia

Alcoa, cel mai mare producator de aluminiu din SUA, a declarat ca va inchide fabrica sa de topitorie din Sardinia, in ciuda presiunilor autoritatilor de la Roma, in vederea mentinerii operatiunilor pe insula.

Decizia Alcoa de a inchide topitoria din Italia vine dupa ce la inceputul acestei saptamani, compania a anuntat pierderi in cel de-al patrulea trimestru, scrie Reuters.

Astfel, Alcoa va inchide topitoria sa din Italia si va reduce operatiunile din Spania, actiuni ce fac parte din strategia sa globala de a reduce cu 12% capacitatea sa de topire a aluminiului la nivel global, pentru a reduce din costuri.

Guvernul italian a incercat sa convinga gigantul american sa nu inchida fabrica din Sicilia, oferindu-se sa colaboreze cu compania si sa gaseasca impreuna solutii alternative, insa Alcoa a respins aceste propuneri, declarand ca fabrica va fi inchisa.

Plecand din Italia, Alcoa va disponibiliza circa 1.500 de persoane, care lucreaza in prezent la topitoria sa.

Alcoa a fost prezenta si in Romania, detinand trei fabrici si platind 5.000 de angajati, pana in 1010, cand din cauza crizei economice a fost nevoita sa le vanda fondului american de investitii Platinum Equity.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Alcoa, #topitorii Alcoa, #Alcoa fabrica Italia, #Alcoa producator aluminiu , #Stiri Companii