Cresterile salariale promise de PSD pentru 2018 nu sunt ceea ce par

Joi, 22 Iunie 2017, ora 07:42
2009 citiri
Cresterile salariale promise de PSD pentru 2018 nu sunt ceea ce par
Foto: Arhiva Pixabay

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a fost demis, dupa ce motiunea de cenzura pornita de PSD si ALDE a trecut de Parlament. Luni, presedintele Klaus Iohannis va avea prima runda de negocieri cu partidele si vom vedea ce ne rezerva saptamana ce vine.

Pana atunci, va propunem sa analizam o propunere a social-democratilor, caci acestia au mari sanse sa ramana la putere in continuare.

La inceputul lunii iunie, ministrul deplin al Muncii la acea vreme, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca PSD isi incalca o promisiune: medicii si profesorii nu vor primi majorarile salariale dupa calendarul discutat pana la acea data.

Practic, cresterile salariale de 100% din domeniul Sanatatii nu se vor mai aplica integral de la 1 ianuarie 2018, ci etapizat. Nici angajatii din Invatamant nu vor primi de la inceputul anului viitor majorarea de 50% promisa, ci doar 25%.

"De la 1 ianuarie 2018 toti bugetarii vor avea o crestere a salariului brut de 25%, de la 1 martie inca 25% pentru profesori, care adaugat la cresterea de 25%, inseamna de fapt o crestere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii si asistentii au cresteri de peste 100%, ajungand la nivelul grilei din 2022", a declarat pe 6 iunie Lia Olguta Vasilescu.

Atentie! Este vorboa de salariul brut, nu de cel net.

Si nu numai atat. Legea salarizarii mai vine la pachet si cu o surpriza care nu a apucat sa mai fie dezbatuta in Parlament: PSD-istii luau in calcul, tot de la 1 ianuarie 2018, sa treaca toate contributiile platite de angajator in sarcina angajatului. Practic, salariatul va achita absolut toate darile la stat.

Informatia este la vedere doar pentru cei care stiu unde sa caute. Mai exact, e inclusa in "Punctul de vedere al Guvernului Grindeanu referitor la Legea - cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice".

Documentul arata ca "s-a avut in vedere ca de la 1 ianuarie 2018 se modifica prevederile Codului Fiscal, in sensul preluarii de catre salariat in totalitate a sarcinii de plata a contributiilor de asigurari", potrivit Curs de Guvernare.

Tragand linie, cele doua masuri (daca se vor mai aplica) vor conduce la cresteri salariale de doar cateva zeci de lei, la 1 ianuarie 2018. Dar haideti sa facem niste calcule.

Citeste mai departe despre "Cresterile salariale promise de PSD pentru 2018 nu sunt ceea ce par. Am facut cateva calcule la rece" pe Ziare.com.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#crestere salarii bugetari, #PSD ssalarii bugetari, #salarii bugetari , #Stiri Companii