„Cred în România” – locul de întâlnire al oamenilor, ideilor și inițiativelor care fac cinste țării

Luni, 06 Iunie 2022, ora 19:26
1619 citiri
„Cred în România” – locul de întâlnire al oamenilor, ideilor și inițiativelor care fac cinste țării
cred in Romania

Asociatia "Cred in Romania" a lansat platforma cu acelasi nume, parte a unui amplu demers de promovare a Romaniei, o miscare apolitica, civica si culturala. Vorbim despre un demers de responsabilizare sociala, care isi propune sa readuca in atentia romanilor lucrurile bune, proiectele inspirate si ideile care fac cinste tarii. Mai mult, "Cred in Romania" sustine oamenii cu initiativa, dorindu-si sa contribuie la schimbarea felului in care ne percepem tara si ne raportam la ea.

Asociatia "Cred in Romania" este fondata de un grup de tineri care au beneficiat de oportunitati de studiu si munca pe care le datoreaza, intr-o mare masura, Romaniei. O Romanie care totusi crede prea putin in ea insasi. Acestia si-au dat seama ca exista o nevoie clara de sustinere a sentimentelor de apartenenta la comunitate, de incredere in cei din jur si de optimism. In contextul in care spatiul mediatic este dominat de stiri senzationale, de opinii negative, de zvonuri si de critici deseori nejustificate la adresa Romaniei, romanii au ajuns sa nu mai aiba incredere in fortele proprii, sunt neincrezatori in autoritati, suspiciosi fata de cei din jurul lor si pesimisti la adresa viitorului.

"Cred in Romania" isi propune sa contribuie la schimbarea acestei situatii si sa aduca in primul rand Romania faptelor bune, a initiativelor care schimba comunitati si a oamenilor care se ghideaza dupa valori frumoase. Pentru ca Romania merita, Romania creste si Romania devine mai buna. Romania se dezvolta rapid si recupereaza decalaje, aflandu-se deja printre tarile prospere, sigure si dinamice. Milioane de romani priceputi si cinstiti isi fac treaba cu demnitate acolo unde se afla. Aceasta este povestea Romaniei care merita sa fie spusa pentru ca este povestea Romaniei reale.

Multe dintre lucrurile bune care se intampla in Romania raman deseori nevazute, astfel platforma "Cred in Romania" pune in lumina reflectoarelor proiecte care se dovedesc sustenabile si utile comunitatii, tineri talentati care prin dedicare si ingeniozitate rescriu paradigmele si revolutioneaza, artisti care poarta cu mandrie romanescul in intreaga lume.

Printre initiativele sustinute se numara: Avanpost - spatiu de creatie care sustine productia de filme romanesti; BookLand - asociatie care ofera elevilor din mediul rural conditii mai bune de invatare; Colegi de banca - proiect care urmareste combaterea abandonului scolar in mediile defavorizate; Cum Laude - retea de excelenta care pune in valoare tinerii cu rezultate extraordinare. Lista este continuata de competitia Destinatia anului - program de promovare a turismului intern prin popularizarea destinatiilor din Romania; Inventikus - centru de inovare, format de entuziasti ai cercetarii si inventicii; Ziua generatiei Z - academie digitala si laborator de idei si initiative prin care tineri tinerii isi articuleaza visul pentru Romania si invata sa isi transforme ideile in proiecte concrete in folosul lor si al comunitatii din care fac parte.

Romania in care credem este europeana si euro-atlantica, democratica, multietnica, multiconfesionala si incluziva. Este prospera, toleranta si generoasa, atractiva pentru profesionisti, studenti, artisti si

antreprenori deopotriva, romani si straini. Romania in care credem exista deja, iar povestea ei se cuvine sa fie spusa cu obiectivitate si argumentele corecte. Romania care ne face cinste este in fata noastra si merita sa o descoperim.

Tu de ce crezi in Romania sau ce te-ar determina sa iti redobandesti increderea in ea? Scrie la adresa cred@credinromania.ro echipei "Cred in Romania" si haide sa conturam impreuna Romania care ne face cinste!

Despre platforma aflati aici: https://www.youtube.com/watch?v=quRJLyVHj2Q

***

Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati https://credinromania.ro/ sau scrieti-ne la adresa: contact@credinromania.ro.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#cred in romania, #loc de intalnire, #oameni, #intalnire, #romania , #Stiri Companii