Cosmeticele autohtone, apreciate in strainatate. Un producator roman ataca noi piete

Marti, 12 August 2014, ora 11:45
1507 citiri
Cosmeticele autohtone, apreciate in strainatate. Un producator roman ataca noi piete

Cosmetic Plant, unul dintre cei mai cunoscuti producatori autohtoni de produse cosmetice, vizeaza in acest an intensificarea exporturilor si anunta extinderea pe piata din Ungaria.

"Unul dintre cele mai importante obiective ale companiei noastre, pentru anul 2014, este cresterea exporturilor. Astfel, una dintre deciziile strategice in acest sens a fost extinderea pe piata din Ungaria", a declarat Susana Laszlo, Director General al Cosmetic Plant.

Potrivit afirmatiilor sale, alegerea pietei din Ungaria pentru intensificarea exporturilor a fost determinata cu precadere de pozitionarea georgrafica, fiind cea mai apropiata zona de unitatea de productie de la Cluj-Napoca.

"Ungaria se alatura, in acest fel, celorlalte opt piete pe care deja exportam produsele noastre: Canada, Grecia, Italia, Germania, Liban, Emiratele Arabe Unite, Azerbaijansi Austria", a mai spus reprezentanta companiei.

17 dintre cele 92 de produse, pe rafturile magazinelor din Ungaria

Startul vanzarilor pe piata din Ungaria a fost dat de 17 dintre cele 92 de produse fabricate de Cosmetic Plant. Acestea fac parte atat din game cu traditie, precum cea de Galbenele si Catina, dar si din game noi, precum Bioliv sau Argan.

"Dincolo de adaptarea ambalajelor pentru aceasta piata, textele fiind scrise si in limba maghiara, am lansat deja si un site de prezentare special pentru aceasta zona. In plus, vom avea si o ampla campanie de promovare a produselor la raft pentru a ne face cunocuti cat mai repede in randul clientilor si a ajunge una dintre principalele optiuni ale acestora. De asemenea, vom demara si campanii de sampling si promovare in revistele locale cu target feminin", a adaugat Susana Laszlo.

Reprezentanta companiei a mai afirmat ca, in acest moment, produsele Cosmetic Plant sunt disponibile in mai multe magazine din principalele orase din Ungaria.

Ce isi doresc consumatorii maghiari

In ceea ce priveste piata din Ungaria, Susana Laszlo afirma ca aici consumatorii sunt interesati de produse cu ingrediente care pe piata din Romania nu sunt la fel de cerute.

Spre exemplu, din categoria produselor cu ingrediente clasice, cele pe baza de macese se afla pe primele locuri, fata de Romania, unde cele pe baza de galbenele si catina conduc clasamentul. In topul preferintelor clientelor din Ungaria se mai afla si produsele pe baza de argan.

De asemenea, o diferenta intre piata locala si cea din Ungaria apare si la retelele in care sunt vandute produsele cu ingrediente naturale.

"La noi in tara, produsele cosmetice din ingrediente naturale sunt vandute in primul rand in magazine naturiste si farmacii, pe cand in Ungaria piata cosmeticelor este dominata de retelele internationale de drogherii precum DM (Drogerie Markt), Rossmann si Muller. Spre exemplu, doar lantul DM are in Ungaria peste 260 de magazine, fata de cele 68 pe care le are in Romnia", a incheiat Susana Laszlo.

Si in ceea ce priveste distributia produselor cosmetice pe piata din Ungaria exista diferente majore comparativ cu Romania. Astfel, in Ungaria exista cativa mari distibuitori care au depozite en-gros de unde magazinele se aprovizioneaza, pe cand in Romania distribuitorii merg proactiv catre magazine si le duc produsele comandate.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#exporturi Cosmetic Plant, #producator produse cosmetice, #Cosmetic Plant exporturi Ungaria , #Stiri Companii