Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractul cu Bechtel a fost desecretizat

Contractul cu Bechtel a fost desecretizat


Departamentul Marilor Proiecte a dat publicitatii cel mai mare contract incheiat pana acum de statul roman cu o firma straina: acordul incheiat cu Bechtel in 2004 pentru constructia autostrazii Transilvania.

"Astazi, 30.07.2013, au fost publicate pe pagina web a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, www.dpiis.ro, documentele declasificate referitoare la contractul dintre statul roman si Bechtel International Inc", se arata pe pagina de internet a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Cu toate acestea, DPIIS nu a publicat contractul initial incheiat cu firma americana, pe pagina web fiind disponibile doar doua acorduri de modificare din 2006 si 2011, precum si acordul de incetare a contractului de constructie a autostrazii Brasov-Cluj-Bors.

In total documentele au in jur de 1500 de pagini si pot fi consultate aici.

Statul roman a incheiat un contract cu Bechtel in valoare de 2,2 miliarde de euro, iar americanii au reusit sa construiasca 52 de kilometri de autostrada din totalul de 415 kilometri. Romania a platit pentru 52 de km de autostrada 1,3 miliarde de euro, in conditiile in care lucrarile si santierele deschise au costat doar 300 de milioane de euro.

In plus, pentru rezilierea contractului, Romania a mai platit penalitati in valoare de 37,2 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1428 ori