Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Investitorilor Straini: Ordonanta Iordache transmite un mesaj negativ. Romania va pierde investitii

Consiliul Investitorilor Straini: Ordonanta Iordache transmite un mesaj negativ. Romania va pierde investitii

Consiliul Investitorilor Straini a criticat, joi, ordonanta de urgenta adoptata marti de Guvern, prin care au fost modificate Codurile Penale, argumentand ca aceasta transmite un mesaj negativ investitorilor, iar Romania va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investitii noi.

Consiliul Investitorilor Straini reprezinta interesele a 130 de corporatii strane care au investit in total in jur de 40 miliarde euro in Romania, adica aproape doua treimi din valoarea totala a investitiilor straine directe.

"FIC apreciaza ca modul prin care au fost luate aceste decizii ar putea transmite un mesaj negativ potentialilor investitori, cat si organismelor financiare internationale, iar Romania va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investitii noi.

Increderea investitorilor in calitatea mediului de afaceri din Romania ar putea fi pusa sub semnul intrebarii, iar reconstruirea acestei increderi ar presupune un efort suplimentar si, de asemenea, un interval de timp foarte mare", a precizat consiliul, intr-un comunicat.

Investitorii din consiliu considera ca aplicarea principiilor statului de drept si ale economiei de piata si respectarea legilor "sunt ingrediente esentiale pentru un mediu favorabil dezvoltarii economice pe termen lung, care sa aduca prosperitate populatiei".

"FIC considera ca lupta impotriva coruptiei si reformele structurale trebuie sa ramana o prioritate constanta a fiecarui Guvern al Romaniei, dincolo de ciclurile electorale", mai arata consiliul.

Reactia vine dupa ce, miercuri, Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), care reprezinta interesele unor investitori americani de pe piata romaneasca, a criticat dur OUG de modificare a Codurilor Penale, apreciind ca aceasta transmite un puternic semnal de neincredere si nesiguranta in Romania pe plan intern si extern.

"Adoptarea intr-un mod netransparent a acestor acte normative, in ciuda punctelor de vedere si recomandarilor exprimate de institutiile competente, decredibilizeaza executivul si transmit un puternic semnal de neincredere si nesiguranta atat in plan intern cat si extern", a precizat organizatia, intr-un comunicat.

AmCham considera, de asemenea, ca actele normative adoptate marti de Guvern "submineaza statul de drept si incalca principiile fundamentale ale transparentei, stabilitatii si predictibilitatii si indeparteaza Romania de valorile si standardele Europene".

AmCham reprezinta interesele a circa 400 de companii americane care au investit... citeste mai departe despre "Consiliul Investitorilor Straini: Ordonanta Iordache transmite un mesaj negativ. Romania va pierde investitii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5916 ori