Consiliul de Administratie al Postei Romane are un nou presedinte

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 16:07
1511 citiri
Consiliul de Administratie al Postei Romane are un nou presedinte

Posta Romana are un nou presedinte al Consiliului de Administratie, Marian Pantazescu, care a detinut, pana acum, functia de administrator in cadrul companiei din decembrie 2012.

"CA al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) l-a desemnat in unanimitate pe Marian Pantazescu in functia de presedinte al CA. Pantazescu face parte din CA al Postei Romane, ca administrator neexecutiv, din luna decembrie 2012, in urma implementarii de catre companie a prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice", se arata intr-un comunicat al Postei Romane.

Anterior, aceasta functie a fost detinuta de Adrian Constantin Volintiru, al carui mandat de administrator neexecutiv si presedinte al CA a incetat, din motive personale.

Posta Romana parcurge un proces de restructurare si modernizare care are ca obiectiv imediat restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei.

De asemenea, administratorii au ca obiectiv repozitionarea portofoliului de produse si servicii cat si a politicii tarifare, pe baza criteriilor de competitivitate, precum si introducerea unor programe de perfectionare a salariatilor postali si cresterea productivitatii in munca.

Consiliul de Administratie al companiei este format din Adrian Apolzan, Gelil Eserghep, Dinu Malacopol (tot trei membri neexecutivi), Ion Smeeianu (membru executiv, director general) si Adrian Cighi (reprezentand Fondul Proprietatea), alaturi de Marian Pantazescu.

Actionarii CNPR sunt MSI - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011.

In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Posta avea 32.887 salariati la 31 decembrie 2012, fata de numar mediu de 35.576 in 2008.

Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
De la începutul anului, climatul politico-economic din România a stârnit un val de fluctuații legislative și ceea ce a fost catalogat de mai mulți comentatori și reprezentanți ai mediului...
Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung
Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung
Samsung a anunțat recent Galaxy Z Flip 6 și Z Fold 6, iar Google a confirmat că funcția Circle to Search va fi disponibilă pe ambele telefoane. Totuși, există o limitare notabilă pe un...
#Consiliu Administratie Posta Romana, #presedinte posta romana, #posta romana , #Stiri Companii

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. Cum ”fentezi” radarele fixe atunci când pleci cu mașina în vacanță peste hotare. Metodele ingenioase aflate la limita legii VIDEO
  2. Greșeala pe care o fac mulți șoferi atunci când spală mașina. Ce accesoriu trebuie aruncat imediat
  3. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
  4. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
  5. Câți bani a câștigat în 2023 Mugur Isărescu, guvernatorul Bănci naționale, din salariu și pensie
  6. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
  7. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
  8. Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard de lei. Din ce afaceri a câștigat cei mai mulți bani
  9. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
  10. Un mare producător de mașini electrice și-a majorat profitul de 20 de ori de la intrarea pe piața românească