Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile din Romania, pe ultimul loc in UE la capitolul cloud computing

Companiile din Romania, pe ultimul loc in UE la capitolul cloud computing


Serviciile de cloud computing, cu ajutorul carora utilizatorii de internet pot accesa informatii si aplicatii stocate pe servere externe, sunt folosite de numai 5% dintre companiile din Romania, cel mai redus procentaj la nivelul UE, unde media de utilizare este de 19%, potrivit Eurostat.

Companiile finlandeze au recurs cel mai mult la servicii de cloud computing in 2014, procentajul firmelor care folosesc servere externe pentru a stoca emailuri, fisiere, baze de date, software si alte aplicatii atingand 51%, se arata intr-un studiu intocmit de biroul de statistica al Uniunii Europene, potrivit Mediafax.

Italia se situeaza pe locul al treilea, cu un procentaj de utilizare de 40%, urmata de Suedia (39%) si Danemarca (38%).

La polul opus, firmele romanesti folosesc cel mai putin servicii de cloud computing (5%), urmate de companiile din Letonia si Polonia (ambele 6%), Bulgaria, Grecia si Ungaria (toate 8%).

Cele mai multe dintre companiile din Romania apeleaza la clould computing pentru servicii de e-mail (76%), in timp ce serviciile de stocare de fisiere, baze de date si software sunt folosite de circa 36%-37% dintre firme.

Riscul privind o eventuala bresa de securitate, costurile ridicate, nesiguranta in privinta locatiei serverelor externe, dar si lipsa de informare sunt printre principalele motive pe care companiile le invoca pentru a nu folosi sau a nu extinde gradul de utilizare al serviciilor de cloud computing.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1192 ori