Industria hartiei solicita reglementarea domeniului de catre Ministerul Economiei

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 15:57
1670 citiri
Industria hartiei solicita reglementarea domeniului de catre Ministerul Economiei

Principalele probleme cu care se confrunta companiile si asociatiile din industria hartiei si cea de reciclare vizeaza suprareglementarea in domeniu de catre autoritatile publice, controalele si modul in care se acorda autorizatiile, precizand ca domeniul hartiei ar trebuie sa fie reglementat de catre Ministerul Economiei, potrivit unui comunicat transmis vineri de institutie.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a participat, vineri, la intalnirea cu reprezentantii industriei hartiei si ai industriei de reciclare, in cadrul consultarilor cu marile industrii manufacturiere pentru elaborarea Strategiei de Reindustrializare. Oficialul a declarat ca privatizarea si retragerea statului din economie reprezinta una dintre principalele directii pentru reindustrializarea Romaniei.

Industriasii si reprezentantii asociatiilor profesionale au amintit, printre problemele cu care se confrunta, impactul cresterii preturilor la energia electrica si la gazul metan. Acestia au solicitat gasirea unor solutii pentru creearea de conditii pentru atragerea investitorilor in domeniu.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a amintit de cele patru mari strategii avute in vedere, care se refera la reindustrializare, inovare-competitivitate, diplomatie economica si cea privind modernizarea rurala, cu o puternica componenta industriala.

"Nu trebuie sa cautam in alta parte branduri, ci in industria romaneasca, astfel incat sa avem solutii consistente pentru viata noastra de zi cu zi", a afirmat Varujan Vosganian.

Urmatoarea intalnire pentru elaborarea Strategiei de Reindustrializare va avea loc in 8 mai 2013, cu reprezentanti ai industriei chimice si petrochimice. Consultarile cu reprezentantii industriei manufacturiere romanesti au inceput in 9 aprilie 2013. La dezbateri participa atat manageri de companii si asociatii patronale, cat si institute de cercetare, cadre universitare si alte categorii direct implicate in evolutia anumitor sectoare.

Temele generale ale dezbaterilor se refera la cadrul institutional, administrativ, legislativ si economico-financiar, procesele de inovare la nivelul companiilor si relatia acestora cu universitatile si institutele de cercetare, resursele umane care sa asigure dezvoltarea industriei, comunicarea pe tema legislatiei europene adoptate si in curs de adoptare.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#companii industrie hartie, #reglementare industria hartiei, #strategie reindustrializare Romania , #Stiri Companii