Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile de afara tind sa reduca numarul membrilor din consiliile de conducere

Companiile de afara tind sa reduca numarul membrilor din consiliile de conducere


Conform Raportului Privind Guvernanta Corporatista, realizat de firma internationala de avocatura Eversheds,la nivel global, companiile tind sa reduca numarul membrilor din consiliile de conducere pentru a castiga la capitolul eficienta, insa acest lucru face ca diversitatea in randul directorilor sa fie un obiectiv tot mai greu de atins.

Potrivit raportului, companiile care au consilii mai mici tind sa fie mai performante. Totusi, trebuie sa se gaseasca un echilibru intre numarul membrilor din conducere si alti factori importanti precum numirea mai multor directori executivi si incurajarea diversitatii in sens larg (abilitati, experienta in afara sectorului, experienta internationala, varsta, gen).

Raportul Eversheds este un studiu global care analizeaza performanta a peste 500 de companii de top din Europa, SUA, regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu si Brazilia, prin analiza caracteristicilor consiliilor de conducere la nivel international. Raportul contine si 85 de interviuri detaliate cu membri seniori ai consiliilor de conducere din intreaga lume.

Un board devine mai eficient cu mai putin de 12 membri

In prezent, consiliile de conducere au cunoscut o restrangere in medie cu 8% fata de acum cinci ani, cea mai mare schimbare petrecandu-se in ultimii trei ani - o scadere de 7% intre 2009 si 2012. Acest lucru a avut ca efect o mai mare presiune pe umerii directorilor neexecutivi.

Aproape toti directorii intervievati pentru raport (93%) considera ca un consiliu eficient ar trebui sa aiba mai putin de 12 membri.

In acelasi timp, 61% dintre respondenti sunt de parere ca diversitatea membrilor, in sens larg, are un impact considerabil asupra performantei consiliului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2537 ori