Companiile de afara tind sa reduca numarul membrilor din consiliile de conducere

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 14:57
2742 citiri
Companiile de afara tind sa reduca numarul membrilor din consiliile de conducere
Foto: worldcall.com.pk

Conform Raportului Privind Guvernanta Corporatista, realizat de firma internationala de avocatura Eversheds,la nivel global, companiile tind sa reduca numarul membrilor din consiliile de conducere pentru a castiga la capitolul eficienta, insa acest lucru face ca diversitatea in randul directorilor sa fie un obiectiv tot mai greu de atins.

Potrivit raportului, companiile care au consilii mai mici tind sa fie mai performante. Totusi, trebuie sa se gaseasca un echilibru intre numarul membrilor din conducere si alti factori importanti precum numirea mai multor directori executivi si incurajarea diversitatii in sens larg (abilitati, experienta in afara sectorului, experienta internationala, varsta, gen).

Raportul Eversheds este un studiu global care analizeaza performanta a peste 500 de companii de top din Europa, SUA, regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu si Brazilia, prin analiza caracteristicilor consiliilor de conducere la nivel international. Raportul contine si 85 de interviuri detaliate cu membri seniori ai consiliilor de conducere din intreaga lume.

Un board devine mai eficient cu mai putin de 12 membri

In prezent, consiliile de conducere au cunoscut o restrangere in medie cu 8% fata de acum cinci ani, cea mai mare schimbare petrecandu-se in ultimii trei ani - o scadere de 7% intre 2009 si 2012. Acest lucru a avut ca efect o mai mare presiune pe umerii directorilor neexecutivi.

Aproape toti directorii intervievati pentru raport (93%) considera ca un consiliu eficient ar trebui sa aiba mai putin de 12 membri.

In acelasi timp, 61% dintre respondenti sunt de parere ca diversitatea membrilor, in sens larg, are un impact considerabil asupra performantei consiliului.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#consiliu de conducere, #membri ai consiliului de conducere , #Stiri Companii