Compania care a creat Candy Crush, evaluata la 7,09 miliarde dolari dupa listarea la bursa

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 13:15
1661 citiri
Compania care a creat Candy Crush, evaluata la 7,09 miliarde dolari dupa listarea la bursa

Compania britanica King Digital Entertainment, creatoarea jocului video de succes "Candy Crush Saga", este evaluata la 7,09 miliarde de dolari (4,2 miliarde de lire sterline), dupa ce a obtinut 500 milioane de dolari in urma listarii la bursa de la New York, transmite Reuters.

Compania cu sediul in Dublin, inscrisa la bursa sub simbolul "KING", a vandut 22,2 milioane de actiuni, la pretul de 22,50 dolari pe titlu, dupa ce le-a oferit la un pret cuprins intre 21 si 24 de dolari.

JPMorgan Chase & Co, Credit Suisse Group AG si Bank of America Corp au intermediat oferta publica de actiuni (IPO).

Actiunile companiei vor fi tranzactionate incepand de miercuri la New York Stock Exchange.

Infiintata in anul 2003, in Suedia, King Digital Entertainment a anuntat luna trecuta ca are intentia de a-si lista actiunile la NYSE pentru a strange fondurile necesare continuarii dezvoltarii sale si posibile achizitii.

Potrivit documentelor remise autoritatii bursiere americane (US Securities and Exchange Commission), cifra de afaceri a companiei a crescut pana la 1,88 miliarde de dolari, in 2013, de la 164 milioane de dolari, in 2012, in timp ce profitul net a urcat la 567,6 milioane de dolari anul trecut, de la 7,8 milioane de dolari in 2012.

King Digital Entertainment ofera peste 180 de jocuri in 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook si pe site-ul sau de Internet.

Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descarcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, in 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#compania King Digital Entertainment, #producator Candy Crush, #actiuni companii , #Stiri Companii