CNADNR, condamnata in instanta sa plateasca daune morale victimelor unui accident rutier

Luni, 15 Iulie 2013, ora 15:57
1813 citiri
CNADNR, condamnata in instanta sa plateasca daune morale victimelor unui accident rutier

Victimele unui accident rutier, produs in urma cu trei ani pe drumul european E 584, cand un copac pe jumatate putred s-a prabusit peste autoturismul in care se aflau, provocandu-le rani grave, au castigat in instanta procesul cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Directia Regionala Constanta.

Familia din Braila, tata, fiu si bunica, a reusit sa castige procesul si sa obtina daune morale de 15.000 de lei, contravaloarea autoturismului distrus, precum si contravaloarea serviciilor medicale, ceea ce reprezinta un precedent judiciar.

Avocatul victimelor, Lidia Nicol Dumitrescu, a convins instanta ca accidentul s-a produs din cauza unui copac pe jumatate putred care s-a prabusit peste autoturismul in care se aflau brailenii. Administratorul drumului national pe care s-a produs accidentul, respectiv CNADNR, a fost gasit raspunzator pentru trauma emotionala si suferintele fizice cauzate de accident.

Tribunalul Braila a admis recursul civil formulat de membrii familiei Stoica, accidentati in septembrie 2010, si au dispus obligarea paratei CNADNR la plata sumei de 7.484 lei, contravaloarea autoturismului avariat, peste 3.000 de lei contravaloarea serviciilor medicale acordate si cate 5.000 de lei daune morale catre victimele accidentului rutier.

La data de 2 septembrie 2010, Gheorghe Stoica se deplasa pe E 584, la volanul autoturismului personal, circuland dinspre Braila catre orasul Insuratei, iar in apropiere de Popasul Dropia autoturismul a intrat in coliziune cu un artar de pe marginea drumului, care s-a rupt si a cazut peste partea din fata a autoturismului, accidentandu-i pe cei trei ocupanti ai masinii.

Potrivit fotografiilor efectuate de politisti la locul accidentului, trunchiul capacului prezenta o zona putreda la interior, motiv pentru care cele trei victime ale accidentului au considerat ca raspunderea revine CNADR, in calitate de administrator al drumului national, pentru ca ar fi trebuit sa verifice starea copacului.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#proces CNADNR, #condamnare CNADNR, #plata daune CNADNR , #Stiri Companii