Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele mai vanate zone pentru vilele de birouri. FOTO

Cele mai vanate zone pentru vilele de birouri. FOTO


Mai mult de jumatate din vilele inchiriate in primul semestru al anului, respectiv sapte din cele 17, sunt situate in zona Centru-Nord a Bucurestiului, mai exact in cartiere precum Dorobanti, Floreasca, Victoriei si Barbu -Vacarescu, potrivit unei analize ESOP Consulting, agentie imobiliara pe acest segment.

Suprafata inchiriata in cele 17 vile pentru a functiona ca sedii de firme, in Bucuresti, totalizeaza o suprafata de 4.760 mp. Companiile care s-au mutat in vile au inchiriat suprafete cuprinse intre 112 mp si 750 mp, potrivit unei analize ESOP Consulting, bazata pe datele de la forumul companiilor imobiliare de profil.


Siemens a inchiriat o vila pentru birouri

Spatiile in vile, preferate de companii cu 15-20 de angajati

"Spatiile de birouri in vile sunt o solutie aleasa cu precadere de companii cu un numar de angajati cuprins intre 15 -50 persoane, activand in domenii precum consultanta, publicitate, avocatura sau servicii personale", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Companiile cu 15-20 de angajati prefera birouri in vile

Cererea s-a echilibrat in celelalte zone

Ca o evolutie fata de anii precedenti, se remarca o oarecare echilibrare a cererii pe celelalte zone. Astfel, in zonele Ultracentral, Centru-Vest si Centru-Est, ponderile s-au apropiat, aujngand la 20%, 16%, respectiv la 13%.

In zona Ultracentrala, preturile variaza de la 16-18 euro/mp, la 10-12 euro/mp

Printre zonele preferate clientii din 2013 se numara Primaverii, Unirii, Universitate, Icoanei si Calea Calarasi.

Peste jumatate din ofertele pentru birouri sunt in zonele ultracentrale si centru-nord

Zona Centru-Nord se afla pe primul loc ca pondere de spatii disponibile la inchiriere, din punct de vedere al ofertelor disponibile. In Centru-Nord se afla 28% din oferta de spatii de inchiriat pentru birouri, urmata cu o pondere apropiata, de 27%, de zona ultracentrala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2002 ori