Cele mai multe posturi disponibile din Romania sunt in industria IT. Vezi aici care sunt marile orase angajatoare

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 12:14
2604 citiri
Cele mai multe posturi disponibile din Romania sunt in industria IT. Vezi aici care sunt marile orase angajatoare
Cele mai multe orase din marile orase sunt in sectorul IT

Industria IT continua sa fie principalul furnizor de locuri de munca pentru locuitorii marilor orase, unde sunt prezente mari companii din domeniu, dar si firme mai mici, in special bazate pe outsourcing.

Acestei industrii i se adauga si Vanzarile si serviciile, care castiga teren, in contextul in care in sfera horeca se cauta personal atat in Germania si Franta, cat si in Emiratele Arabe Unite sau Italia, conform BestJobs.

La ANOFM, 12.000 de locuri de munca disponibile, la jumatatea lui septembrie

La jumatatea lunii septembrie, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sunt inregistrate 11.832 locuri de munca, cele mai multe posturi vacante fiind in Cluj - 1.849, Bucuresti - 920 si Iasi - 689.

La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare erau disponibile 906 locuri de munca, printre care 99 - programator, 33 -inginer mecanic, 21- consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala, 21 -inginer de sistem in informatica, 16 - proiectant inginer de sisteme si calculatoare, si 15 posturi de manager proiect.

Pentru persoanele cu studii medii, profesionale si lucratori necalificati, erau disponibile 10.926 locuri de munca, conform informatiilor ANOFM.

In Bucuresti se gasesc cele mai multe locuri de munca

La jumatatea lunii septembrie, numarul locurilor de munca disponibile pe BestJobs a ajuns, la peste 4.500 in toata tara, cele mai ofertante fiind Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi, in timp ce joburile in IT si Vanzari sunt cel mai des intalnite.

In Bucuresti se regasesc aproximativ 45% din totalul joburilor, pe locul intai in topul celor mai ofertante domenii fiind sectorul IT/Telecom, cu peste 600 de locuri de munca, urmat de Vanzari, cu 500 de joburi disponibile.

In domeniul finante, sunt aproximativ 250 de oferte, majoritatea dintre acestea adresandu-se contabililor cu diferite nivele de experienta.

Oferte de locuri de munca mari si in Cluj-Napoca si Timisoara

Pe piata muncii din Cluj - Napoca si Timisoara se regasesc, in parte, peste 500 de joburi, iar domeniile cu cele mai multe posturi disponibile sunt IT/Telecom, Vanzari si Inginerie. In Cluj se afla in total 85.000 de candidati, iar cei mai multi dintre acestia isi cauta un loc de munca sau au experienta in domeniile Vanzari, Finante si Inginerie.

La randul lor, peste 100.000 de timisoreni care sunt in cautarea unui job vor sa se angajeze in Vanzari si Inginerie, dar si ca muncitori sau tehnicieni.

Cererea de locuri de munca din Iasi, dominata de sectorul IT

Din cele circa 330 de locuri de munca disponibile in Iasi, peste 35% sunt in domeniul IT/Telecom. Dintre cei 91.000 de candidati din Iasi inscrisi pe BestJobs.ro, 25.000 din acestia sunt in cautarea de locuri de munca in vanzari, iar 14.000 14.000 in Inginerie. De domeniul IT/Telecom, cel mai ofertant in toata tara, la ora actuala, sunt interesati 9.000 de ieseni.

Germania, principalul ofertant de locuri de munca

Din cele peste 200 de joburi prezente momentan pe portalul de locuri de munca, 60 sunt in Germania, iar alte 40 de oferte sunt pregatite special pentru candidatii interesati de piata muncii din Marea Britanie.

In aprilie erau peste 38.000 de angajati in industria IT din Romania

La sfarsitul lunii aprilie, numarul de angajati din industria IT ajunsese la 38.300, cu 3.000 de noi angajati mai multi decat inceputul anului.

La finele anului 2012, marile companii software prezente in Romania aveau aproape 16.000 de angajati, principalul angajator fiind Oracle, cu aproape 2.200 de angajati, cu aproape 500 mai multi decat in anul anterior.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#job IT, #locuri de munca, #industria IT, #oferta munca IT , #Stiri Companii