Cea mai veche firma de turism din lume a intrat in faliment. 600.000 de turisti blocati

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 08:22
1653 citiri
Cea mai veche firma de turism din lume a intrat in faliment. 600.000 de turisti blocati
Foto: Facebook/Thomas Cook France

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firma de turism din lume, a anuntat luni intrarea in faliment dupa ce a esuat in cursul weekendului sa gaseasca fondurile necesare pentru supravietuire si va intra in "lichidare imediata".

"In pofida eforturilor considerabile, discutiile dintre diferitele parti participante la grup si noile surse de finantare posibile nu au dus la niciun acord. Consiliul de Administratie a ajuns prin urmare la concluzia ca nu are alta optiune decat sa ia masurile pentru a intra in lichidare judiciara cu efect imediat", explica un comunicat al grupului, citat de Reuters si AFP.

Compania infiintata in anul 1841 se lupta pentru supravietuire dupa ce creditorii amenintasera ca se vor retrage dintr-un acord de salvare care a fost negociat timp de mai multe luni.

Afectat de datoriile mari, competitia online si incertitudinea geopolitica, Thomas Cook avea nevoie de finantari suplimentare in valoare de 200 milioane de lire sterline (227 milioane de euro), pe langa pachetul de 900 milioane lire sterline convenit deja, pentru a evita falimentul.

In prezent, 600.000 de turisti din intreaga lume sunt blocati in vacantele organizate prin Thomas Cook. Avioanele firmei, folosite pentru curse charter, au fost retinute la sol.

Intrarea in faliment a grupului Thomas Cook declanseaza cea mai ampla operatiune de repatriere din istoria Marii Britanii. Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a spus ca Guvernul de la Londra a elaborat un plan, in cazul in care discutiile dintre Thomas Cook si creditorii sai vor esua, astfel incat niciun turist sa nu fie lasat peste hotare.

Thomas Cook realiza o cifra de afaceri de aproximativ 10 miliarde lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai multi ani insa compania era afectata de o concurenta acerba intre tour-operatori si un mediu economic incert in special in Marea Britanie, in contextul Brexit-ului si deprecierii lirei.

Grupul Thomas Cook are o povara a datoriilor de 1,7 miliarde lire sterline si intalnirea cu creditorii era decisiva pentru o companie care are 19 milioane de clienti pe an in 16 tari. ...citeste mai departe despre "Cea mai veche firma de turism din lume a intrat in faliment. 600.000 de turisti blocati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Thomas Cook agentie turism faliment Brexit , #Stiri Companii