Ce trebuie sa stie companiile despre schimbarea providerului de cloud - Gomag a implementat migrarea in 48 de ore

Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 15:22
5055 citiri
Ce trebuie sa stie companiile despre schimbarea providerului de cloud - Gomag a implementat migrarea in 48 de ore

Baia Mare, 23 septembrie 2020 - Sunt multe motive pentru care o companie alege sa schimbe providerul de servicii cloud. Fie pentru faptul ca un alt furnizor de servicii este o potrivire mai buna in ceea ce priveste serviciile, acordurile la nivel de serviciu (SLA), fie pentru preturile practicate in comparatie cu furnizorul actual.

Totusi, exista si varianta in care schimbarea providerului de cloud vine ca o consecinta normala a cresterii business-ului.

Gomag, platforma de ecommerce romaneasca nr. 1, cu peste 1700 de magazine online in portofoliu si peste 2,7 mil de useri care viziteaza lunar magazinele online din platforma, a trecut recent printr-o astfel de migrare. Cresterea business-ului cu peste 60% a determinat schimbarea providerului de cloud, pentru a evita situatia in care volumul mare de magazine online deschise in ultimele luni ar afecta business-urile clientilor.

Primii pasi spre migrare au fost facuti inca de la inceputul lunii iunie, si conform planului de implementare, finalizarea era programata pentru prima parte a lunii octombrie. Totusi, o situatie neprevazuta a constrans echipa Gomag sa finalizeze migrarea in 48 de ore. Realizarea intregului proces cu succes intr-o perioada extrem de scurta a fost posibila prin colaborarea cu Bunnyshell, o echipa de experti pe partea de cloud deployment & cloud management.

"As indrazni sa spun ca am implementat aceasta procedura intr-un timp record. Pentru un magazin online viteza este un factor esential, de aceea, in momentul in care am observat ca o situatie aparuta la providerul de servicii cloud a inceput sa afecteze intermitent viteza de incarcare a magazinelor, am decis sa facem switch-ul in regim de urgenta. In 48 de ore migrarea era incheiata cu succes, astfel incat sa nu afecteze business-urile clientilor. Pentru acestia, trecerea efectiva s-a facut fara downtime", a declarat Aurelian Motica, CTO si co-fondator Gomag.

Pentru companiile care aleg sa migreze catre un alt provider de cloud este important sa identifice avantajele schimbarii pentru dezvoltarea business-ului: scalarea si mai rapida a infrastructurii, dar si imbunatatirea uptime-ului.

"Intreaga echipa Gomag a fost in stare de alerta 48 de ore. Cand peste 1700 de companii isi pun business-urile si increderea in mana noastra, responsabilitatea este foarte mare, iar noi si echipele noastre intelegem foarte bine acest lucru. Consideram ca eCommerce inseamna mult mai mult decat un site, ci fluxuri de date care vin prin intermediul utilizatorilor si care ruleaza intre toate entitatile integrate intr-o platforma, sarcina ce trebuie serios gandita si coordonata.

De aceea suntem recunoscatori pentru sprijinul pe care l-am primit de la clienti, echipa si parteneri", a declarat Cosmin Daraban, CEO sI co-fondator Gomag.

Cu o crestere de 100% estimata pentru 2020, compania din Baia Mare are in plan sa se extinda si in afara Romaniei, in mai multe datacentere din tari europene pentru a putea servi mai bine numarului tot mai mare de clienti care aleg sa isi deschida magazine online pe platforma de ecommerce.

Investitiile Gomag in infrastructura de cloud in ultimul an au depasit 120.000 de euro. Dupa aceasta actiune urmeaza noi investitii care vor permite platformei sa ofere cele mai performante servicii.

Gomag este o platforma construita de la zero de o echipa romaneasca, si are un ecosistem foarte bine format, platforma fiind conectata la intreaga infrastructura de ecommerce din Romania: furnizori de servicii, firme de curierat, procesatori de plati online, marketplace-uri s.a.m.d. In plus, echipa Gomag ofera o solutie completa, nu doar o platforma de ecommerce, oferind o conexiune intre client si furnizorii de servicii, cum ar fi partenerii specializati in marketing etc.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#provider, #cloud, #firme , #Stiri Companii