Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce reguli trebuie respectate la redeschiderea restaurantelor. Autoritatile ar putea limita numarul maxim de clienti care se pot aseza la o masa

Ce reguli trebuie respectate la redeschiderea restaurantelor. Autoritatile ar putea limita numarul maxim de clienti care se pot aseza la o masa

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 26 august 2020, ca restaurantele se pot redeschide in interior, incepand cu 1 septembrie. Vor exista insa reguli care trebuie respectate pentru prevenirea raspandirii infectiei cu noul coronavirus. Reprezentantiii patronatelor din acest domeniu s-au intalnit cu premierul si au facut mai multe propuneri in acest sens.

Patronatele spun ca odata cu venirea toamnei si scaderea temperaturii, restaurantele risca sa dea faliment daca raman deschise doar terasele.

Proprietarii restaurantelor au propus ca localurile sa functioneze la jumatate din capacitate, urmand ca Guvernul sa decida daca la masa vor putea sta maxim patru sau sase persoane.

"Consider ca restaurantele se pot redeschide in interior dupa 1 septembrie, in anumite conditii", a declarat, miercuri, presedintele Klaus Iohannis.

Tot miercuri, reprezentantiii industriei HoReCa au discutat cu premierul, Raed Arafat si ministrul Sanatatii Nelu Tataru.

Ce reguli ar trebui respectate dupa deschiderea restaurantelor

Patronatele din industria ospitalitatii asteapta acum sa vada daca propunerile lor vor fi acceptate atunci cand va fi intocmit regulamentul.

" Vor fi restrictii care vor proveni din distantarea sociala, noi am propus sa folosim o masa, iar una sa fie interzisa a fi flosita.

Capacitatea va fi redusa la 50% pentru aceasta faza.

Citeste si: Reprezentantii HoReCa: restaurantele se redeschid de la 1 septembrie. "Se va purta masca pana la asezarea la masa"

Purtarea mastii, conditiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sanatatii sa avem acele impuneri ale legii in restaurante cu respectare normelor si cu penalizarea care sa mearga pana la suspendarea activitatii pentru operatorii care nu respecta regulile. Se vor purta masti in interior ca in restaurantele din tarile europene.

Se va purta masca pana la asezarea la masa si evident la masa nu vei sta cu masca. Cand te ridici de la masa va trebui sa porti masca si este o normalitate. Industria HoReCa isi doreste sa functioneze sub restrictii. Clientii trebuie sa stie ca este sigur sa intre in restaurant", a declarat Dragos Petrescu, patron din industria HoReCa la iesirea de la discutii.

Cate persoane vor putea sta la masa si pentru cat timp

" Vor fi patru sau sase persoane la o masa. Noi am solicitat sa fie sase.

Vor fi restrictii de timp si vom incepe cu restrictii de timp, dar care vor putea fi schimbate in functie de rezultatele ...citeste mai departe despre "Ce reguli trebuie respectate la redeschiderea restaurantelor. Autoritatile ar putea limita numarul maxim de clienti care se pot aseza la o masa" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 666 ori