Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce pierderi a avut ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, in 2012

Ce pierderi a avut ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, in 2012


ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a raportat o pierdere de 3,7 miliarde dolari pentru anul trecut, ca urmare a unui cost de 4,3 miliarde dolari generat de reevaluarea operatiunilor de otel din Europa, dar se asteapta pentru 2013 la o imbunatatire a cererii si a rezultatelor.

De asemenea, rezultatul a fost influentat si de costuri de 1,3 miliarde de dolari rezultate din inchiderea temporara sau definitiva a unor facilitati de productie, potirivt CNBC. Grupul a obtinut in 2011 profit de 2,26 miliarde de dolari.

Vanzarile au coborat anul trecut cu 10%, la 84,2 miliarde de dolari.

Consumul de otel la nivel global, un indicator al situatiei economice, va creste cu 3% in acest an, dupa un avans de 2% anul trecut, sustinuta pietele din China si Brazilia, in timp ce Europa va avea un declin mai redus, estimeaza ArcelorMittal.

Industria mondiala a otelului, cu o valoare de 500 de miliarde de dolari, a incetinit puternic in 2012, intrucat o temperare a cresterii in China a agravat impactul cererii slabe din Europa lovita de criza. ArcelorMittal nu are operatiuni in China, dar este afectat de trendurile din tara cu cea mai mare productie si cel mai mare consum de otel.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1707 ori