Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce-i transmit companiile americane lui Traian Basescu

Ce-i transmit companiile americane lui Traian Basescu


Presedintele Traian Basescu a primit, joi, la Palatul Cotroceni o delegatie a reprezentantilor companiilor americane asociate in cadrul Consiliului de Afaceri Romano-American, acestia multumindu-i sefului statului pentru sprijinul constant acordat investitiilor in Romania.

"Reprezentantii companiilor americane i-au adresat multumiri domnului presedinte Traian Basescu pentru sprijinul constant acordat proiectelor de investitii pe care le desfasoara in Romania", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

De asemenea, presedintele Basescu a apreciat ca relatiile politice si militare sunt excelente in conditiile actualului Parteneriat Strategic cu Statele Unite ale Americii, el exprimandu-si dorinta ca si relatiile economice bilaterale sa ajunga la potentialul real al celor doua economii.

Basescu a mai afirmat, potrivit comunicatului Presedintiei, ca mediul investitional s-a imbunatatit semnificativ avand in vedere ca in ultimii cativa ani Romania a implementat reforme structurale al caror rol a fost asigurarea unei cresteri economice sustenabile.

Consiliul de Afaceri Romano-American a fost infiintat in ianuarie 2012 de 12 companii multinationale din SUA, care activeaza in domenii ca energia, serviciile financiare, farmaceutic, agricultura. Printre acestea se numara Chevron, ExxonMobil, Amgen, Archer Daniels Midland (ADM), Cargill, Eli Lilly, Mega Company, MetLife, PhRMA, Raytheon, Smithfield Foods and Timken.

Delegatia de oameni de afaceri americani se afla joi si vineri intr-o vizita in Romania, mai avand intalniri cu premierul Victor Ponta, ministrul de Externe Titus Corlatean si alti oficiali romani.

Scopul vizitei este, potrivit unui comunicat al Consiliului, ?cultivarea de aliante strategice cu interlocutori cheie din Guvernul Romaniei, Ambasada SUA si din randul actorilor privati de business din Romania?.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1738 ori