Ce cauta marile companii prin programele de internship. Afla care sunt ofertele

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 15:54
2643 citiri
Ce cauta marile companii prin programele de internship. Afla care sunt ofertele

Tot mai multe companii din Romania au inceput sa apeleze la programe de internship, pentru identificarea candidatilor cei mai potriviti pentru anumite joburi. Studentii sau tinerii absolventi au sansa de a-si completa CV-ul cu nume grele din industrie, de a fi platiti pentru lucrurile pe care le invata si, in multe cazuri, de a fi angajati.

"Sansele de angajare dupa frecventarea unui program internship sunt destul de mari, peste 50%", a declarat pentru Business24 Madalina Uceanu, managing partner, Career Advisor, companie de recrutare si consiliere in domeniul HR.

"Un program de internship este, de fapt, o pre-angajare a candidatului", spune ea.

Madalina Uceanu

"Scopul unui program de internship este de a identifica competentele, dar si potentialul candidatului".

Potrivit reprezentantului Career Advisor, participantii la un program internship sunt pusi in pozitia de a executa proiecte concrete. Angajatorul are ocazia de analiza modul in care reactioneaza candidatul la diferite sarcini, in diferite scenarii. Isi poate da seama cum colaboreaza aceasta, cum se comporta in fata deadline-urilor, cum face fata muncii repetitive, daca este mai potrivit pentru back office sau pentru front office.

"In general, in Romania, tinerii sunt platiti in cadrul programelor de internship. Nivelul salariului este insa unul de junior. Spre deosebire de Romania, in pietele dezvoltate din strainatate programele de internship nu sunt platite, in conditiile in care este mai mare presiunea pe piata muncii", afirma Madalina Uceanu.

"Dezvoltarea unui program de internship are in spate o intreaga logistica si presupune un efort investional important pentru companie, care mobilizeaza resurse umane, investeste in promovare, in salarii si isi asuma un risc destul de mare in ceea ce priveste confidentialitatea informatiilor pe care le pune la dispozitia candidatului".

Cele mai multe programe de internship din Romania sunt oferite de catre companiile multinationale, multe din zona de IT sau companiile furnizoare de servicii de suport.

Ce mari companii ofera programe de internship in prezent

Intel Corporation cauta in Romania masteranzi sau doctoranzi, pentru Internship in cadrul companiei.

Candidatul perfect va fi responsabil cu crearea unui manual pentru Tizen PC.

Candidatul va trebui sa demonstreze angajatorilor Intel ca poate lucra intr-un mod productiv si ca este foarte bun la rezolvarea problemelor. Cerintele nu se opresc

aici. Cel care aplica la un job de internship la Intel va trebui sa faca dovada faptului ca poate fi un manager bun, ca are veleitati de comunicare verbala si scrisa si ca poate lucra cel putin 35 de ore pe saptamana, adice minimum 7 ore pe zi.

HP cauta tineri masteranzi, pentru pozitii de internship, care sa aiba o experienta de cel putin doi ani de lucru in resurse umane. Candidatul ideal trebuie sa faca dovada faptului ca poate gestiona administrarea unor proiecte.

Microsoft Romania cauta tineri pentru pozitii de internship, care sa lucreze in departamentul de suport tehnic, pentru centrele aflate in Bucuresti si Timisoara.

Cerintele obligatorii ale Microsoft sunt:

- ca persoana care aplica sa fie studenta in ultimul an sau proaspat absolventa

- sa aiba background IT

- sa vorbeasca fluent limba engleza, dar si o a doua limba europeana, precum franceza, germana, italiana, spaniola, suedeza

- sa fie pasionat de tehnologie

Pozitiile oferite de Microsoft se adreseaza studentilor din universitatile tehnice, care vor sa invete mai multe despre tehnologiile Microsoft. Joburile vor fi disponibile doar in perioada vacantei de vara din acest an, in perioada iulie-septembrie, atat in Bucuresti, cat si in Timisoara.

Beneficiile internship-ului la Microsoft:

- salariu

- cursuri

- cele mai bune resurse tehnologice

- acomodarea in campusurile studentesti, pentru candidatii care sunt din afara Bucurestiului sau Timisoarei

- posibilitatea de a primi o oferta de munca ca inginer de suport.

Procter&Gamble are, de asemenea, un program de internship si cauta tineri care sa lucreze la fabrica din localitatea Urlati, judetul Prahova.

"Acesta este un proiect adevarat, nu un studiu de caz sau o situatie de incercare", spun oficialii companiei.

Perioada de internship la Procter & Gamble este intre trei si sase luni (incepand cu luna iulie). Responsabilitatile candidatului vor cuprinde mai multe zone ale fabricii, precum operationala (in cadrul productiei), management de proeict, logistica, sanatate sau asigurarea calitatii.

Unul dintre specialistii Procter&Gamble va deveni mentorul tanarului aplicant la pozitie de internship.

"Angajam persoana, nu pozitia, si unul dintre principiile noastre este sa promovam persoanele din interiorul companiei", spun reprezentantii producatorului de detergenti.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#programe internship Romania, #Madalin Uceanu Career Advisor, #companii Romania programe internship , #Stiri Companii