Cat vorbeste romanul la mobil si cat internet foloseste - STUDIU

Marti, 17 Februarie 2015, ora 14:00
1278 citiri
Cat vorbeste romanul la mobil si cat internet foloseste - STUDIU
Foto: incont.ro

Utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil din Romania consuma lunar 110 MB trafic de internet mobil, trimite 71 de SMS-uri nationale si vorbeste, in medie, 208 minute in retea si 37 de minute in afara retelei, reiese din datele configurate in aplicatia de comparare a ofertelor telecom Veritel.ro, publicate, marti, de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Conform sursei citate, un utilizator ocazional de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 37 MB trafic de internet, trimite 23 de SMS-uri nationale (din care 22 in retea proprie si unul in afara retelei) si vorbeste, in medie, 69 de minute in retea (toate catre mobil) si 12 minute in afara retelei (din care 10 catre mobil si doua catre fix), potrivit Agerpres.

De asemenea, utilizatorul intensiv de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 330 MB trafic de internet, trimite 213 SMS-uri nationale (din care 201 in retea proprie si 12 in afara retelei) si vorbeste, in medie, 623 minute in retea (din care 621 catre mobil si 3 catre fix) si 111 de minute in afara retelei (din care 90 catre mobil si 21 catre fix).

Datele ANCOM releva, totodata, ca utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 110 MB trafic de internet mobil, trimite 71 de SMS-uri nationale (dintre care 67 in retea proprie si 4 in afara retelei) si vorbeste, in medie, 208 minute in retea (din care 207 catre mobil si unul catre fix) si 37 de minute in afara retelei (din care 30 catre mobil si 7 catre fix).

In ceea ce priveste telefonia fixa, statistica oficiala centralizata de catre arbitrul telecom arata ca utilizatorul mediu vorbeste lunar 51 de minute in retea si 34 de minute in afara retelei.

ANCOM a actualizat pe Veritel.ro valorile de consum care configureaza profilul utilizatorului ocazional, mediu si intensiv de servicii de telefonie mobila si internet pe mobil, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate, aferente primului semestru al anului 2014.

Totodata, in aceeasi aplicatie au fost actualizate valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu si intensiv de telefonie fixa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#utilizator telefonie mobila Romania, #mobile Romania , #Stiri Companii