Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat de mare e diferenta dintre salariile primite de femei si cele primite de barbati

Cat de mare e diferenta dintre salariile primite de femei si cele primite de barbati
Femeile au castigat, in medie, cu 7% mai putin decat barbatii, anul trecut, arata Institutul National de Statistica (INS).

"Castigul salarial mediu lunar net inregistrat la nivelul economiei nationale a fost de 1.697 lei. In anul 2014, nivelul indicelui castigului salarial real (exprimat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum) a fost de 131,2% fata de anul 1990, mai mare cu 7,8 puncte procentuale fata de anul precedent, respectiv cu 0,9 puncte procentuale fata de anul 2008.

Femeile au castigat in medie cu circa 7% mai putin decat barbatii, realizand un castig salarial mediu lunar brut de 2.234 lei (fata de 2.412 lei al barbatilor) si un castig salarial mediu lunar net de 1.627 lei (fata de 1.761 lei al barbatilor). Fata de media pe economie, castigul salarial mediu lunar net al femeilor a reprezentat 95,9% din cel al tuturor salariatilor", arata INS.

In profil teritorial, pe judete, castigul salarial mediu lunar net s-a situat ...citeste mai departe despre "Cat de mare e diferenta dintre salariile primite de femei si cele primite de barbati" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 915 ori