Casa de lux Bulgari, acuzata de evaziune fiscala. Sechestru pe bunuri de 46 milioane de euro

Joi, 14 Martie 2013, ora 16:31
1708 citiri
Casa de lux Bulgari, acuzata de evaziune fiscala. Sechestru pe bunuri de 46 milioane de euro

Garda financiara italiana a anuntat, joi, punerea sub sechestru a unor bunuri imobile si active financiare in valoare de 46 milioane de euro apartinand celebrei case de lux Bulgari, detinuta din 2011 de grupul francez LVMH, sub acuzatia de evaziune fiscala.

Bunurile apartin celor doi actionari istorici ai firmei, Paolo et Nicola Bulgari, nepotii fondatorului Sotirio Bulgari, reprezentantului legal Maurizio Valentini si predecesorului acestuia, Francesco Trapani, transmit AFP, EFE si Xinhua, citand un comunicat oficial.

Cei patru sunt acuzati ca "au sustras de la fiscul italian, prin declaratii frauduloase, circa 3 miliarde de euro, utilizand societati cu sediul in Olanda si Irlanda, infiintate in unicul scop de a evita impozitarea lor fiscala in Italia", se precizeaza in comunicat.

Potrivit autoritatilor, cei patru au transferat profiturile in strainatate, mai intai in Elvetia, apoi in Olanda si, in sfarsit, in Irlanda, "singura tara neconsiderata un paradis fiscal si care are, in acelasi timp, o presiune fiscala scazuta, de 12,5%".

Printre proprietatile pe care s-a pus sechestru se afla un imobil situat pe celebra strada comerciala Via dei Condotti de la Roma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#evaziune casa lux Bulgari, #sechestru bunuri actionari Bulgari, #evaziune fiscala italia , #Stiri Companii